sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

We are the Marshall (2006)

We are the Marshall on tositapahtumiin perustuva elokuva amerikkalaisen jalkapallon joukkueesta, jonka miltei kaikki jäsenet kuolevat lentokoneonnettomuudessa. 

Marshall-yliopistolla on ok jalkapallojoukkue, mutta kun lento-onnettomuuden jälkeen joukkueesta jää jäljelle enää neljä, niin miettii koulun johto jalkapallon lakkauttamista. Toisen yliopiston valmentaja Jack (Matthew McConaughey) lukee Marshallin traagisista tapahtumista ja päättää auttaa heitä luomaan uuden joukkueen. Avukseen hän saa onnettomuudessa menehtyneen päävalmentajan (Robert Patrick) apuna olleen apulaisvalmentajan (Matthew Fox). 

Kaupunki on aluksi hieman skeptinen haluaako uuden joukkueen menehtyneiden tilalle, mutta inspiroiva valmentaja saa kaikki puolelleen. Avukseen he saavat vielä toisen yliopiston taktiikkamateriaalia ja alkaa uuden joukkueen näkymät kirkastua huomattavasti. 

Elokuvassa voi nähdä myös Ian McShanen menehtyneen pelaajan isänä ja Kate Maran saman menehtyneen pojan kihlattuna. David Strathairnin voi nähdä yliopiston johtajana.

Jalkapallokuvioiden suunnittelua
We are the Marshall oli karmiva elokuva, jossa mikään ei oikein toiminut. Matthew tuntui epäuskottvalta valmentajalta ja hänen yltiöoptimistiset kannustuspuheensa ontoilta.  Elokuva sijoittui 70-luvun alkuun, mutta ajan kuvauskin onnahti enkä saanut Matthewin pitkistä pulisongeista huolimatta sellaista fiilistä, että elettiin funkyä 70-lukua. Tarina ei myöskään itsessään ollut kovin kiinnostava. Risteilevät juonikuviot tuntuivat toisistaan irrallisilta enkä saanut kiinni Kate Maran ja Ian McShanen esittämien hahmojen kokemasta surusta. Nämä kaksi hahmoa tuntui olevan jossain toisessa elokuvassa kuin tässä leffassa missä koottiin uutta jalkapallojoukkuetta. Fox loisti tapansa mukaan täydellisellä persoonattomuudellaan. Kate Mara nosti oksennuksen kurkkuun. "Lovejoy" oli elokuvan parhautta vaikka olikin typerässä tukkatyylissä.

**

Ohjaaja: McG (Charlien enkelit, Terminaattori - Pelastus)
Pääosissa: Matthew McConaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie
Kesto:2h 11min
Valmistusmaa: USA

9 kommenttia:

 1. Jo juoniseloste tuntui ihan ihmeelliseltä ja tuulesta temmatulta, joten olisin kyllä ihmetellyt, jos siitä saa erinomaisen elokuvan. Ja jos ohjaajana on vielä McG, niin näkemättä leffaa voin kyllä kompata jo arvosteluasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Matthew on jo todistanut osaavansa näytellä, niin tässä hän ei kyllä onnistunut. Ja kannattaa kompata katsomatta, tuskallinen kokemus! :D

   Poista
 2. Pois lukien se, että McG on aivan kauhea ohjaaja niin jos miettii etenkin McConaugheyta on hän mielestäni tässä elokuvassa kehno ja on lähes käsittämätöntä miten hän oli käytännössä surkea kaikissa elokuvissa lajityypistä riippumatta kunnes vuosi 2011 tuli ja sen jälkeen hän on osoittanut kerta toisensa jälkeen osaavansa olla jopa loistava. Aivan kuin avaruudesta tulleet itiöt olisivat tulleet ja vaivuttaneet oikean McConaugheyn ikuiseen uneen ja korvanneet hänet ulkoisesti identtisellä mutta sisäisestä kehittyneemmällä kopiolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D juurikin näin! "Lempikohtaukseni" elokuvassa oli kun McConaughey yritti tsempata Foxin esittämää valmentajaa huomauttamalla kuinka vanha hiilijuna oli ennen pois käytöstä ja on nyt takaisin raiteillaan. Vertaus oli niin tökerö ettei varmasti tuottaisi kenellekään mitään ahaa-elämyksiä.

   Poista
 3. Heippa.
  Tulin vain varmistamaan, että olethan elossa...?
  Olen tässä jo ikävöinyt kirjoituksiasi xD

  VastaaPoista
 4. Ootkos Maapallon laidalta kokonaan pudonnut, kun missään näy eikä kuulu.

  VastaaPoista
 5. Elossa ollaan! :D Bloggailuun on tullut nyt suunnittelemattoman pitkä tauko. Kiitos kysymästä! :) tarkoituksena olisi tässä lähiaikoina aktivoitua ja pureutua itse heittämääni elokuvahaasteeseen. Ja cilo onkin nykyään waltsu! Olen jo ihan ulkona kuvioista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh
   täällä on siitä lisää tietoa, jos kiinnostaa. Kiva, että blogi ei sentään ihan mustaan aukkoon ole pudonnut, että jatkoa on vielä luvassa - ehdin jo huolestumaan xD
   (saa sitä taukoa aina välillä pitää!)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista