sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Jack the Giant Slayer (2013)

En ole koskaan oikein tykännyt Jaakko ja pajunvarsi -sadusta. Jättiläiset eivät oikein innosta minua. Toinen epäkiinnostava satu on Guilliverin matkat - samasta syystä. Elokuva Jack The Giant Slayer perustuu tuohon ensimmäiseen klassikko-satuun.

Ian McShane
 Jack (Nicholas Hoult) on tavallinen maalaispoika, joka lähtee setänsä pyynnöstä markkinoille vaihtamaan hänen hevosta rahaksi. Orpo Jack yrittää parhaansa, mutta hevonen ei vain mene kaupaksi. Miltei toivosta luovuttuuan saapuu mystinen munkki, joka pyytää hevosta vaihdossa maagisista pavuista. Jack on hyväuskoinen ja päättää tehdä vaihdoksen. Setä on tästä erittäin nyreissään ja yksi pavuista lentää heidän talonsa lattianrakoon. 

Samaan aikaan kuninkaan (Ian McShane) pakkonaittamista kierolle Roderickille (Stanley Tucci) pakeneva prinsessa Isabelle (Eleanor Tomlinson) saapuu eksyneenä Jackin asuttamaan taloon ja alkaa kastunut papu kasvaa jättimäiseksi. Talo sekä prinsessa sinkoutuu pilvien taakse kun tajuton Jack jää kotipihalleen makaamaan. Prinsessaa etsimään tullut partio saa ravistettua Jackilta tapahtumien kulun ja lähtee nimetty joukkio kiipeämään pavun vartta ylöspäin prinsessan takaisin hakemiseksi. Jack saa luvan mennä mukaan. Partiosta putoaa puolet pois, mutta urhoollinen Jack sekä Elmont (Ewan McGregor) jatkavat tehtävää. Prinsessan tulevalla puolisolla on kuitenkin oma lehmä ojassa, koska on kiinnostunut vain pavun varren päässä olevien jättiläisten hallitsemisesta anastamallaan maagisella kruunulla. 

Tiukoilta tilanteilta ei vältytä.

Ewan McGregor, Eleanor Tomlinson ja Nicholas Hoult

Jack the Giant Slayer oli yllättävän viihdyttävä. About a boy -elokuvasta tutuksi tullut, nyt aikuiseksi kasvanut Nicholas Hoult, oli erittäin sympaattinen. Lovejoyna kunnostautunut Ian McShane teki vakaan roolin kuninkaana kuten ritarillinen Ewan McGregorkin ja Tucci taitoi roiston osan. Itse tarina oli myös suurimmilta osin hyvin mukaansatempaava. 
 
Kaksipäinen jätti
 Negatiivisemman varjon elokuvalle heitti kuitenkin persoonaton prinsessahahmo, jota Eleanor Tomlinson yritti väkisin esittää. Seikkailuhenki ei hänestä liioin ilmiintynyt vaikka sen henkiseksi hänet oli roolitettu. Toinen nega oli cgi-tekniikalla luodut jättiläiset, jotka pistivät epäaitoudella silmään kuin kasa tikkoja. "Pääosajätti" oli kaksipäinen ja surkastuneemmalla vammaveljellä yritettiin repiä huumoria - tuloksetta.

Ihan viihdyttävä.

***

Ohjaaja:Bryan Singer (X-Men, Epäillyt,Superman Returns)
Pääosissa: Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Ewan McGregor
Kesto:1h54min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti