sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Into the Woods (2014)

Into the Woods on musikaali, joka yhdistelee aineksia useammasta sadusta.

Leipuri (James Corden) vaimoineen (Emily Blunt) ei voi saada lasta, koska asuvat kirotussa talossa. Noita (Meryl Streep) saapuu kuitenkin ilmoittamaan, että hän voi poistaa kirouksen, jos pariskunta hommaa hänelle kolmen keskiyön aikana: kultaisen kengän, maissin väristä hiusta, verenpunaisen viitan sekä maidonvalkea lehmän. Pari lähteekin - into the woods - etsimään tarvittavia aineksia. 

Lehmän pari saa Jackilta (Daniel Huttlestone), joka vaihtaa sen taikaa sisältäviin pavunsiemeniin. Kultaisen kengän puolestaan prinssiä karkuun juoksevalta Tuhkimolta (Anna Kendrick), hiukset tornissa asuvalta Rapunzelilta (Mackenzie Mauzy) ja viitan Punahilkalta (Lilla Crawford), kiitokseksi suden (Johnny Depp) mahasta pelastamisesta. 

Juuri kun tarina on saamassa onnellisen loppunsa, niin tulee yksi jättiläinen Jackin istuttamaa pavunvartta pitkin alas ja alkaa tuhoamaan kaikkea eteensä asettuvaa. Tuhkimon prinssillä on myös suhde leipurin vaimon kanssa. 

Into the Woods -posteri
Minulla ei sinänsä ole mitään musikaaleja vastaan, mutta ei kuitenkaan mikään lempi elokuvamuotokaan ole. Paljon tietysti vaikuttaa laulut mitä tarinassa esitetään. Into the Woodsin rallit olivat aika unohdettavia lallatuksia. Kaikki osasi kuitenkin hyvin laulaa ja varsinkin Jackia näytellyt Daniel oli oikein esiintymiskelpoinen nuori mies. Johnny Deppin esiintyminen sutena aiheutti miltei oksennusrefleksin ihan vain sen takia, että hän on niin ylikäytetty kasvo mitä tulee fantasia-elokuviin ja musikaaleihin. Tim Burtonin syy toki. Meryl Steep oli ihan hyvä noitana ja saikin siitä Oscar-ehdokkuuden. Anne Kendrickiin minulla on ristiriitainen suhde. Tässä en hänestä niin välittänyt eikä hän mielestäni osannut oikein tunteiden kirjoa näytelläkään. Puhtaasti hän laulaa.

Into The Woods olisi voinut olla ihan mukava pikku elokuva, jos se olisi tajunnut loppua ajoissa. Onnellisen lopun jälkeen tullut vähemmän onnellinen loppu oltaisiin voitu poistaa vaikka tarkoitus olikin varmasti erilaisuuden tavoittelu.  

***

Ohjaaja:Rob Marshall
Pääosissa: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine 
Kesto:2h5min
Valmistusmaa: USA, UK, Kanada

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti