sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 9. huhtikuuta 2015

The Ricky Gervais Show, Seasons 1-3 (2010-2012)

Olen suuri Ricky Gervais fani sekä hänen erikoisen kaverinsa Karl Pilkingtonin tuulettaja. Ricky Gervaista olen ihaillut hänen stand uppinsa lisäksi sarjoissa kuten The Office, Extras sekä Derek. Karl Pilkington tuli minulle puolestaan tutuksi Ricky Gervaisin sekä Stephen Merchantin tv-sarjasta: An Idiot abroad (Karlin ollessa se idiootti). Toki myös nörtin esikuvan olemuksen omaava nokkela Stephen on mainio.

Kolme kautta Gervais Showta ja kirja
Nämä kolme henkilöä muodostavatkin päähahmot tv-sarjaan The Ricky Gervais Show. Kyseessä on itseasiassa kasa kuunneltavaksi tehtyjä podcasteja, jotka on animoitu. Stephen ja Ricky kyselevät Karlilta erinäisistä asioista maan ja taivaan välillä joihin Karl vastaa omalla värikkäällä tavallaan. Karl ei koskaan petä kuuntelijaansa, noh, mielenkiintoisilla jutuillaan. Tai kuten tv-sarjojen päätteeksi lukemani kirjan Ricky Gervais presents: The World of Karl Pilkington alkutekstissä Ricky asian esittää:

How is that a man who holds the beliefs that 'the Chinese don't age well' and that 'gays go out too late' can be so likable?

Because he's an idiot. 
The Ricky Gervais Showta kuunnellessa ja Karlin mielikuvituksekkaiden juttujen tuottamia animaatiota katsellessa uppoutuu täysin uuteen maailmaan, joka on Karl Pilkington. Kaikki katsomani kolme kautta on ollut toinen toistaan hauskempia ja onkin surullista, että odotettavissa ei ole neljättä tai viidettä kautta tätä hauskaa sekoilua. Tietystikään Karlin omituiset sepustukset eivät olisi puoliksikaan niin hauskoja, jos hyvän yleissivistyksen omaavat Ricky sekä Stephen eivät haastaisi Karlin laveita lurituksia kuten hänen ajatustaan kellosta, joka näyttäisi jäljellä olevan elinajan. Miesten kysellessä kellon toimintatapaa, oli Karlin vastaus: "just pop it in your wrist".

Stephen, Ricky ja Karl
Ensimmäisessä kaudessa jokaisessa jaksossa on "Monkey news" -osio, jossa Karl kertoo jonkin apina-aiheisen uutisen, jonka on lukenut jostain epäilyttävästä lähteestä. Jossain toisen kauden vaiheilla "apinauutiset" vaihtuvat otteiksi Karlin kirjoittamasta päiväkirjasta. Karlia käy välillä hieman sääliksi kun Ricky ja Stephen mollaavat tätä idiootiksi sekä haukkuvat hänen epänormaalin pyöreää päätä, mutta ei ohjelmaa voi nauramatta katsoa. Parasta Karlissa on myös se, että toimi aikaisemmin radiotuottajana, mutta päätti jättää työnsä, koska se ei tehnyt häntä onnelliseksi vaikka rahaa mukavasti saikin. Jaksot ovat myös sopivan mittaisia noin 20 minuuttisina paloina.

Suosittelen.

****

Luojat: Ricky Gervais, Stephen Merchant, Karl Pilkington
Pääosissa:Ricky Gervais, Stephen Merchant, Karl Pilkington

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.