sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 13. huhtikuuta 2015

The Fault in Our Stars (2014)

Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault in Our Stars) kertoo kahdesta erilaisesta syövästä kärsivästä nuoresta, jotka rakastuvat toisiinsa tukiryhmän kokouksessa.

Hazel (Shailene Woodley) on nuori nainen jonka keuhkoissa elävä syöpä on tikittävä aikapommi, joka saattaa korjata tytön manan maille hetkenä minä hyvänsä. Hazel on jo hyväksynyt asian ja onkin enemmän huolissaan vanhemmistaan (Laura Dern, Sam Trammell) joilla ei tunnut olevan muuta elämää kuin tytön hoitaminen. Hazelilla ei ole juurikaan ystäviä, josta puolestaan hänen äitinsä on huolissaan. Kiinnostus ihmisiin kuitenkin muuttuu kun Hazel törmää tukiryhmässään komeaan Gusiin (Ansel Elgort). Mies on menettänyt jalkansa syövälle, mutta on ollut jo pari vuotta sairaudestaan vapaa.

Gus järjestää Hazelin Amsterdamiin tapaamaan lempikirjailijaansa (Willem Dafoe), joka osoittautuukin todelliseksi kusipääksi. Reissusta tulee kuitenkin "best trip ever".

Gus ja Hazel puistonpenkillä
Shailene ja Ansel yhdistävät jälleen voimansa. Divergent-elokuvassa he esittivät sisaruksia kun tässä puolestaan suhde on muuttunut hieman romanttisemmaksi. Ei ihme, että heidät päätettiin laittaa taas samaan elokuvaan; kemia nimittäin toimii. Shailene naulasi hyvin syöpään kuolevan tytön roolinsa olematta liian kliseisesti sairas. Hänen syöpänsä oli uskottava ja rakastuminen Gusiin luonnollista. Ansel oli myös ihastuttava välittömänä hurmurina. Laura Dern on tarpeeksi hyvä näyttelijä täyttämään tämän pienen sivuroolin koko potentiaalin. Lähinnä True Bloodista minulle aikaisemmin tuttu Sam Trammell oli yllättävää nähdä esittävän Hazelin isää, mutta toimi. Elokuvan musiikkiraita tavoittaa mukavasti nuoren rakkauden ilon ja kaihon.

Pyörää on vaikea keksiä uudelleen, mutta tässä elokuvassa rakkaustarinaan oltiin saatu tuoreuden tuntua eikä kaikki tuntunut ennalta nähdyltä. 

Vaikea katsoa liikuttumatta.

****

Ohjaaja:Josh Boone (Stuck in love)
Pääosissa:Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff
Kesto:126min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Kiva, että pidit. Vaikka onhan se tietty aika lailla teinileffa, mutta kuten sanoit, todella raikas. Varsinkin kun Shailene Woodley kaarsi kaukaa kaikesta lässy-romantiikka-ihastus-draamasta ja veti oikein uskottavasti roolinsa. Ja minä ainakin rakastan surullisia leffoja ja tämän kanssa sai kyllä oikein taistella, jos meinasi kyyneleitänsä säästää. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mietin vähän tuota tähtihommelia, mutta mielestäni tämä on kyllä neljän tähden pätkä omassa kategoriassaan! JOo, toisten suruissa on joskus hauska velloa! :D

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.