sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 23. helmikuuta 2019

Oscar gaala 2019 lähestyy...

24.-25.02.2019 välisenä yönä Suomen aikaa pidettävä Oscar-gaala tarjoilee meille uudistusta. Juontajaa ei ole ollekaan. "Pikkupalkinnot" meinattiin jakaa mainoskatkoilla, mutta tästä luovuttiin. Uusi kategoria "suosituin elokuva" meinasi myös tulla, mutta siitäkin luovuttiin  murska-arvostelun takia. Olen osaltani iloinen että sitä ei tullutkaan.

Yle Teema näyttää 91. gaalan livenä tänäkin vuonna ja maanatai onkin jo hyvissä ajoin vapaaksi otettu. Lähetys alkaa klo: 1.30 punaisen maton osuudesta ja niistä ihanista puvuista sekä Pepsodent-hymyistä. Varsinainen ohjelma alkailee sitten klo: 3.00.

Parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaita ovat tänä vuonna:

Black Panther
A Star is born
Vice
The Favourite

Puolet parhaan elokuvan ehdokkaista on tullut nähtyä. Black Pantherista en silloin nähtyäni jaksanut vääntää arvostelua, mutta minua huvittaa että se on edes ehdolla. Ihan perus Marvel-elokuva. Ja niitä olisi ollut parempiakin kuten Thor: Ragnarok tai Guardians of the Galaxy 2. Minkäs teet. 

4 kommenttia:

  1. Black Panther on tämän vuoden Mad Max: Fury Road. Ihan ookoo leffa, mutta ei millään muotoa parhaan elokuvan Oscarin arvoinen.

    VastaaPoista
  2. Sinänsä se on kyllä jännä, miten paljon kritiikkiä nämä Akatemian yrittämät muutokset saivat vastaansa. Yllätti minutkin. En minä niitä nyt hyviksi uudistuksiksi olisi laskenut, mutta fakta vaan valitettavasti on se, että gaalan katsojaluvut ovat tosiaan laskeneet kuin lehmän häntä. Sinänsä olisi mielenkiintoista kuulla kritisoijien parannusehdotukset. Onko mitään tehtävissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennakkoluuloistani huolimatta olisi ollut kiva jos akatemia olisi pitänyt päänsä ja kokeillut jotain erilaista. Sitten olisi voinut käydä vasta sen jälkipyykin ja pohdiskella ettää olikohan tämä nyt sittenkin parempi näin...Ja kai se pituus on juuri se mikä syö katsojia. Varsinkin kun pääpokaalit ovat vasta loppupuolella.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.