sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 7. helmikuuta 2019

A Wrinkle in Time (2018)

Hyppy ajassa (A Wrinkle in Time) elokuvan on ohjannut Ava DuVernay, joka on tummaihoinen nainen, joten asetankin elokuvan tämän takia Helmet-haasteen kohtaan 10. "Rodullistetun ohjaajan ohjaama elokuva".

En ole oikeastaan edes ihan varma mitä elokuvassa tapahtui, joten siitä lähdetään. Pääpiirteittäin kuitenkin kaksilapsisen perheen tiedemies isä (Chris Pine) menee "kättelemään universumia" ja häviää yhtäkkiä. Kolme vuotta on kulunut katoamisesta ja perhe alkaa jo vaipua epätoivoon sen suhteen, että isä enää koskaan palaisi. Perheen teini-ikäistä tyttöä Megiä (Storm Reid) kiusataan koulussa asian suhteen. Tyttöä kiusataan myös oudon pikkuveljen Charles Wallacen (Deric McCabe) takia.

Eräänä päivänä perheen kotiin astelee hassun oloinen Mrs. Whatsit (Reese Witherspoon) joka ilmoittaa että voisi auttaa isän löytämisessä. Auttamaan tulee myös Mrs. Who (Mindy Kaling), jättikokoinen Oprah sekä Megin poikaihastus Calvin (Levi Miller).

Suurin osa elokuvasta sekoillaan jossain maailmassa, jossa ympäristö muuttuu jatkuvasti ja paha uhkaa tuhota kaiken tieltään.

Elokuvassa voi nähdä myös Zach Galifianakisin näkijänä.

Oprah
Elokuvasta on vaikea keksiä mitään hyvää. Näytteleminen oli kaameaa, juoni oli sekava eikä henkilöhahmojen kehittämiseen käytetty tarpeeksi aikaa. Megin ihastus Calvin sai osakseen vain katsella Megiä ihailevasta ilman mitään omaa persoonaa. Ainoastaan ohuena taustana jonkun kahden sekunnin aikana katsojille näytettiin, että hänellä on ankara isä. Viimeistäänkiin jättikokoisen Oprahin astelu ruutuun vei kaiken uskottavuuden rippeen elokuvalta.

Elokuva näytti osittain hyvälle ja jotkin erikoistehosteet toimivat, mutta siinäpä kaikki postitiivinen.

*1/2

Ohjaaja: Ava DuVernay
Pääosissa: Storm Reid, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon
Kesto:1h 49min
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.