sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 16. heinäkuuta 2018

Whiskey Tango Foxtrot (2016)

Tina Fey, Margot Robbie ja Martin Freeman tähdittävät tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa Whiskey Tango Foxtrot.


Kim Baker (Tina Fey) on neljänkympin ylittänyt naimaton ja lapseton nainen. Hänen uransa junnaa paikoillaan New Yorkilaisena "pöytäjournalistina". Toimitus haluaa jonkun henkilöstöstään paikan päälle raportoimaan Afganistanin sotaa ja Baker ilmoittautuu vapaaehtoiseksi. 

Valkoiselle naiselle islam-valtion tapoihin sekä armeija-elämään sopeutuminen vie hetken aikaa. Vertaistukea hän saa länsimaalaisilta kanssajournalisteilta Tanyalta (Margot Robbie) sekä suulalta Iainilta (Martin Freeman). Bakeria avustaa paikallinen Fahim (Christopher Abbott), jolta saa syvimmät oppitunnit koskien paikallisia tapoja.

Mehevien juttujen sijaan Baker huomaa olevansa lähinnä jatkuvasti kännissä tai krapulassa. 

Elokuvassa voi nähdä myös mm. Alfred Molinan sekä Billy Bob Thorntonin.

Tina Fey Kim Bakerina sota-alueella
Oletin kansikuvan sekä Tina Feyn mukana olemisen perusteella että kyseessä on jokin puhtaasti komediallinen otanta. Yllättäen huomasin, että mukana oli enemmän draamaa kuin ajattelin. Whiskey Tango Foxtrotissa oli paljon hyvää vaikka se kokonaisuutena vähän ontuikin. Pidän oikeastaan kaikista jokseenkin pääosissa olleista näyttelijöistä, joten jo senkin takia elokuva oli minulle miellyttävää katsottavaa. Lähinnä Girls-sarjan kautta tietoisuuteeni tullut Christopher Abbott oli ainoa vähemmän minulle tuttu, mutta toimi hiljaisen vähäeleisellä näyttelyllään. 

Ihan hyvä elokuva, josta jäi vähän hämmentynyt olo. Siinä ei ollut oikein mitään selvää juonen kaarta kohokohtineen, mutta ihan kiva tasaisena tallauksenakin. Tina Fey oli elementissään.

***1/2

Ohjaajat:Glenn Ficarra, John Requa (Crazy, stupid, love, Focus)
Pääosissa: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman
Kesto:1h52min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti