sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 21. heinäkuuta 2018

Joy (2015)

Jennifer Lawrence tähdittää löyhästi tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa Joy:sta; sinnikkäästä keksijänaisesta.

Joy (Jennifer Lawrence) oli aikanaan koulunsa tähtioppilas ja hänellä oli visio että lukuisilla keksinnöillään vielä saavuttaisi hyvän elämän. Aikuisuuden realiteetit iskevät kuitenkin naisen naamaan kun tämä rakastuu köyhään laulajamieheen (Edgar Ramirez), saa tälle pari lasta ja eroaa lukuisten riitojen jälkeen. Joyn taloa asuttaa exänsä ja lastensa lisäksi muutakin väkeä joista tämän pitää pitää huolta, kuten hänen eronneet äitinsä (Virginia Madsen) ja isänsä (Robert De Niro) sekä isoäitinsä Mimi (Diane Ladd).

Eräänä kertana isänsä uuden tyttöystävän (Isabella Rossellini) jahdilla mopatessaan rikkoutunutta lasia, saa Joy idean mopista jonka voisi puhdistaa vedestä koskematta siihen käsillä. Nainen on innoissaan keksinnöstään ja saakin sille patentin isänsä ja tämän tyttöystävän avustuksella. 

Tie onneen on kuitenkin kivinen.

Elokuvassa voi myös nähdä Bradley Cooperin keksinnön markkina-alustan tarjoajana sekä Orange is the new blackistä näkyvyyttä saaneen Dascha Polancon Joyn parhaana ystävänä.

ä
Mopin ideointia
Jennifer Lawrence oli roolistaan Oscar-ehdokkaana, mutta ei vienyt pokaalia kotiin. Jennifer oli kyllä ihan hyvä Joyna, mutta suoritus ei ollut mitenkään mieleenpainuva.

Elokuvassa oli kiva idea vaikeuksien kautta voittoon teemalla, mutta sitä matkaa ei ollut erityisen kiinnostava seurata. Elokuva alkoikin todella sekavasti ja mielenkiinto meinasi tyssätä heti alkuunsa. Joyssa oli myös liikaa populaa kohtauksissa ja se sai kaiken tuntumaan vaan todella ahdistavalta. Ymmärrän, että sillä varmasti haettiin samaistumisen kokemuksia Joyn stressaavaan tilanteeseen, mutta silti tarpeetonta sähläystä ja säätämistä. Moni kohtaus tuntui myös teennäiseltä ja ennalta-arvattavalta kun tiesi jo etukäteen että hyvinhän lopulta käy.

Elokuvan on ohjannut David O Russell, joka on myös ohjannut 2012 ilmestyneen elokuvan Silver Linings Playbook, jossa esiintyi sama trio pääosissa kuin tässä: Robert De Niro, Jennifer Lawrence ja Bradley Cooper. Silver linings toimi kuitenkin ihan eri tasolla kuin tämä.

**1/2

Ohjaaja: David O Russell (The Fighter, Silver Linings Playbook)
Pääosissa: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Isabella Rossellini
Kesto:2h4min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.