sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man and the Wasp on jatkoa humoristiselle Marvelin supersankarielokuvalle Ant-Man.

Scott Lang aka Ant-Man (Paul Rudd) kärsii poliisirangaistusta kotiarestin muodossa. Muurahaismies näkee unta, että hänen mielitiettynsä HopeVan Dynen aka Waspin (Evangeline Lilly) äiti Janet (Michelle Pfeiffer) lähettää hänelle sanoman kvanttimaailmasta jossa on jumissa. Wasp ja hänen tiedemies-isänsä Hank (Michael Douglas) ryntäävät hakemaan Scottin, koska suurimpana haluna heillä on pelastaa Janet. Kotiarestiin Scottin tilalle Dynet ovat kuitenkin hommaneet sijaisen - ison muurahaisen.

Dyneillä onkin hallussaan tekniikkaa joka mahdollistaa ihmisten tai esineiden kokojen muutokset. Janetin pelastamiseen tarvittavaa tekniikkaa pitää kuitenkin hommata pimeiltä markkinoilta ja riesakseen he saavat kieron kauppiaan Sonnyn (Walton Goggins) lisäksi "aaveen" (Hannah John-Kamen), joka havittelee tekniikkaa oman häilyväisen elämänsä pelastaakseen. 

Sivuosassa hassuttelee taas ykkösestä tuttuun tapaan Scottin kaveri Luis (Michael Peña) ja isähahmoilee Matrix-mies Laurence Fishburne.

Luis, Ant-Man ja Wasp
En oikeastaan pidä Paul Ruddista ja suoranaisesti vihaan Evangeline Lillyä, mutta tässä he molemmat toimivat eivätkä ärsyttäneet lainkaan. Okei, olen vieläkin sitä mieltä, että Evangeline Lilly ei ole sieltä penaalin terävimmistä tai värikkäimmistä tai muuten vain kiinnostavimmista kynistä vaan lähinnä se nysä lyijäri jonka terä katkeaa aina terottimeen, mutta silti sitä ei oikein raaski heittää menemäänkään kun "voihan sille vielä joskus olla käyttöäkin".

Michael Penasta puolestaan pidän kovastikin ja toi hän paljon lisäarvoa tähän elokuvaan huumorillaan. Muutenkin elokuva oli mukavan kepeä ja hauska. Ainoastaan Hannah John-Kamenin esittämä Aave tai enkuksi Ghost toi elokuvaan synkkiä sävyjä. Tietyiltä osin tuntui vähän kuin hän ei olisi oikein kuulunut tähän samaan elokuvaan kun oli niin intensiivisen synkkä ja koko muu elokuva oli niin hilpeän kepeä. Pidin kuitenkin naisesta ja toivottavasti hänet vielä jossain näen. 

Michael Douglas ja Michelle Pfeiffer toimivat erityisen hyvin. Molemmat ovat ihanan sympaattisia ja luonnollisesti ikäisensä näköisiä. 

Tomb Raiderissakin pahiksena ollut Walton Goggins on kyllä niin pahis kuin vain voi olla. Hän vain sopii ulkonäkönsä ja olemuksensa puolesta sellaisen nilkin rooliin. Ja tässäkin toimi. 

Pez-keräilijänä oli myös kiva nähdä elokuvassa Hello Kitty -Pez ratkaisevassa osassa.

Kaiken kaikkiaan viihdyin kovasti ja nauroin paljon tämän muurahaismiehen seurassa. Lopussa tämäkin pätkä nivoutui Marvel-universumin suurempaan tarinaan.

****

Ohjaaja: Peyton Reed (Ant-Man, Yes man)
Pääosissa: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña
Kesto: 1h 58min
Valmistusmaa: USA

5 kommenttia:

 1. Hyviä arvosteluja on saanut osakseen tämä pätkä, ja se hieman yllättää, sillä Infinity Warin jälkeen tuntui väkisinkin siltä, ettei sitä leffaa pysty ylittämään mikään. Väärässä taisin olla ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, en olisi kyllä odottanut näin paljon tykkääväni vaikka Ant-manista pidinkin. Kannattaa tosiaan katsoa! :)

   Poista
 2. Jotenkin hauskaa, miten nykyään aina, kun näkee 50+ näyttelijän Hollywood-leffassa, on pakollinen kommentti, että näyttää luonnollisesti ikäisensä näköiseltä - kuin helpottavana huokauksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...vähän surullista sinällään...Nyt ilmeisesti Hollywoodissakin ollaan alettu naisten keskuudessa suosia hieman luonnollisempaa lookkia..ainakin hieman...

   Poista
 3. Huomasin ettei minulla ole Evangeline Lillysta mitään mielipidettä. En pidä häntä huonona, en hyvänä, en osaa sanoa mihin rooliin hän sopisi, missä lajityypissä olisi omimmillaan, en yhtään mitään. Ainoa mistä hänet muistankin on Lost, mutta siitäkään en muista hänestä mitään muuta kuin että hän oli mukana siinä. On siten aika varmasti hyvä vastanäyttelijä Paul Ruddille joka hänkin on jäänyt aika harmittomaksi, vaikka hänet sentään muistan useammastakin elokuvasta.

  VastaaPoista