sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 3. maaliskuuta 2018

Phantom Thread (2017)

Phanton Thread on Daniel Day-Lewisin mukaan hänen viimeinen elokuvansa, 6 Oscarin ehdokas ja Jennifer Lawrencen mielestä tylsä.

Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) on arvostettu muotisuunnittelija sekä vannoutunutpoikamies. Hänellä on tapana pitää rakastajatarta, joka samalla toimii suunnittelemiensa vaatteiden mallina. Viimeisin valloitus Woodcockille on Alma (Vicky Krieps), joka alkaa hitaasti tajuta pelin juonen. Woodcock tekee aina töitä ja on harvoin yksin vain Alma seuranaan. Läsnä on miltei aina ainakin herran sisko Cyril (Lesley Manville).

Alma päättää ettei hän ole yhtä unohdettavissa kuin muut naiset.

Mekkoa sovittelemassa
Phantom Thread loi kiehtovan katsauksen muotimaailmaan vahvojen roolisuoritusten sekä hienosti tehtailtujen pukujen avustuksella. Elokuvassa ei sinällään tapahtunut hirveästi mitään ja tietty levottomuus olikin elokuvateatterissa aistittavissa. Vannoutuneen metodinäyttelijä Day-Lewisin roolisuoritusta oli kuitenkin niin maagista seurata ettei elokuvan kevyt juonellisuus ja hidastempoisuus haitannut minua. Uudestaan en kuitenkaan tätä halua ehkäpä koskaan nähdä. Almaa näytellyt Krieps toimi hyvin vastanäyttelijänä vaikka alun jatkuva alistuminen muotisuunnittelijan oikkuihin alkoikin ärsyttämään. Woodcockin siskoa näytellyt Manville on Oscar-ehdolla sivuosastaan. En ole varma oliko sen nyt niin hyvä suoritus, mutta hyytävän tämäkkä tämä ainakin oli.

Hieman erilainen rakkaustarina.

***1/2

Ohjaaja: Paul Thomas Anderson (Magnolia)
Pääosissa: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville
Kesto:2h 10min
Valmistusmaa:UK, USA

2 kommenttia:

  1. En osaa selittää miksi, mutta jostain syystä leffa kolahti minuun ihan täysillä. En välttämättä edes suosittelisi muille, mutta ehkä nyt löysin tästä sitä, mitä jotkut löysivät Three Billboardsista eli sellaista ennalta-arvaamattomuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että en kyllä nähnyt sitä sienihommaa tulevaksi.

      Poista