sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri on seitsemän Oscarin ehdokas.

Mildredin (Frances McDormand) tytär on kidnapattu, raiskattu ja tapettu eikä poliisi ole vielä pidättänyt tapauksesta ketään vaikka useampi kuukausi on jo tapahtuneesta vierähtänyt. Mildred päättääkin laittaa vauhtia poliisiin kolmen tienvarsimainoskyltin avulla, joissa painostaa Ebbingin poliisipäällikköä Willoughbyä (Woody Harrelson) pidätystoimiin. 

Willoughbyllä on julkisen paineen lisäksi omia henkilökohtaisia terveysongelmia eikä ole kyltteihin tyytyväinen. Hänen alaisenaan toimiva heikohkon äö:n omaava poliisi Dixon (Sam Rockwell) päättää laittaa kylteistä vastaavan mainostoimiston johtajan koville. 
Elokuvassa voi myös nähdä Peter Dinklagen Mildrediin silmänsä iskeneenä "kaupungin kääpiönä". 

Katkera äiti haluaa rikolliset vastuuseen
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri oli hyvin epä-ennalta-arvattava elokuva ja siltä kannalta virkistävä. Henkilöhahmot liikkuivat harmaalla alueella perinteisen mustavalkoisuuden sijaan. Pidin siitä, että Mildred ei ollut vain pelkkä kovuuksia heittelevä ja tekevä "ämmä" vaan hänestä löytyi myös pehmeämpiä vivahteita. Samoin kuin aluksi täysin kusipäiseltä tuntunut Dixon osoittautui ihan ok kaveriksi. 

Odotukseni olivat korkealla tämän elokuvan suhteen sen saaman hehkutuksen suhteen ja elokuvan aluksi olinkin hieman skpetinen, että miten se oli saanut osakseen niin paljon ylistystä, mutta kun elokuva lähti kunnolla käyntiin ja sen kokonaisuuden hahmotti, niin alkoi myös ymmärtämään sen saamaa arvostusta. Erilainen elokuva, joka johdatti johonkin suuntaan ja sitten veikin aivan toisaalle.

Sam Rockwell voisi puolestani viedä sivuosasta pokaalin kotiin, sen verran hyvän suorituksen mies veti.

****1/2

Ohjaaja: Martin McDonagh (Seven Psychopaths)
Pääosissa: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
Kesto:1h 55min
Valmistusmaa: UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti