sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 23. helmikuuta 2018

Call me by your name (2017)

Call me by your name on ehdolla neljässä eri kategoriassa, muun muassa parhaan elokuvan ja miespääosan tahoilta, 2018 maaliskuussa järjestettävässä Oscar-kisassa.

Elio (Timothée Chalamet) on 17-vuotias nuori mies Pohjois-Italiasta, joka asuu kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistuneen professori-isänsä sekä kääntäjä-äitinsä kanssa. Kesäksi heillä on ollut tapana asuttaa hulppealle villalleen joku potentiaalinen alan opiskelija. Elokuvan kesänä 1983 paikalle astelee Oliver (Armie Hammer). 

Elio huomaa heränneet tunteensa itseään kymmenisen vuotta vanhempaa Oliveria kohtaan eikä ensirakkaudesta ole helppo luopua.

Ulkona syömässä
Elokuvaa oli vaivaton katsoa sen letkeän poljennan viemänä. Tarina ja henkilöhahmot veivät mukanaan eikä elokuvaa raskauttanut julkkisnäyttelijät vaan pääsi sen maailmaan helposti sisään kun sen kuvausmaisemat ja ihmiset tuntuivat niin luonnollisilta ja aidoilta. Pääosaa esittänyt nuori Timothée on ansaitusti ehdolla Oscar-mittelöissä, sen verran vakuuttavan suorituksen nuori herra tempaisi. Elokuvassa tämän isää näytellyt Michael Stuhlbarg ei jäänyt Timothéen jalkoihin vaan raikasti mukavasti suuria tunteita sisältäneen pätkän. Mieleeni tuli hänen hahmostaan Robin Williamsin rooli homomiehenä Birdcagessa, hyvässä mielessä.

Kaunista musiikkia, kaunista maisemaa ja ei muovisia kauniita näyttelijöitä.

****


Ohjaaja: Luca Guadagnino
Pääosissa: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
Kesto:2h 2min
Valmistusmaat: Italia, Ranska, Brasilia, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti