sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 30. tammikuuta 2018

Get Out (2017)

Get out pääsi parhaan elokuvan Oscar-ehdokkaaksi, joka on kauhuelokuvalle aika poikkeuksellista.

Chris (Daniel Kaluuya) ja Rose (Allison Williams) ovat pariskunta. Kun valkoihoinen Rose pyytää tummaihoisen poikaystävänsä näkemään vanhempansa jännittää Chrisiä wasp-vanhempien suhtautuminen omaan hipiäänsä, mutta Rose lohduttaa poikaystäväänsä että hänen isänsä äänesti Obamaa, joten mitään hätää ei ole.
 
Chrisin tavattua tyttöystävänsä vanhemmat Missyn (Catherine Keener) ja Deanin (Bradley Whitford) alkaa hän aistia että kaikki ei ole ihan normaalisti. Yhteisön tummaihoiset käyttäytyvät varsinkin oudosti ja tuntuvat kuuluvan enimmäkseen palvelusväkeen. Tuntemuksiaan Chris pääsee purkamaan ystävälleen Rodille (LilRel Howery), joka kehottaa ystäväänsä poistumaan paikalta äkkipikaa.

Daniel mukavasti lepotuolissaan
Get out tuntui idealtaan tuoreelta enkä kokenut että se olisi muistuttanut jotain kauhuelokuvaa. Get out herätti myös aidosti piinaavaa jännitystä kun ei tiennyt oikein mitä elokuvassa tapahtuu. Daniel tulkitsi hyvin Chrisin tuntemia hämmennyksen ja pelon tunteita erikoisten tilanteiden tullessa vastaan. Mukava piristys oli hänen kaveriaan näytelly LilRel, jonka hahmo oli ainoa jolle Daniel pystyi avoimesti tunteitaan puhelimitse purkamaan. Keener oli erityisen creepy näennäisen lämpimänä äitinä.

Toimi.

****

Ohjaaja: Jordan Peele
Pääosissa: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford
Kesto:1h 44min
Valmistusmaa: Japani, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti