sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 17. elokuuta 2016

The Legend of Tarzan (2016)

Tarzanin legenda (The Legend of Tarzan) ei keskity niinkään Tarzanin syntytarinaan kuin sen jälkeisiin tapahtumiin.

John Clayton (Alexander Skarsgård) todistaa vanhempiensa kuoleman Afrikan viidakossa pienenä vauvana, jonka jälkeen hänet legendan tavoin apinoiden avustuksella kasvatetaan. Viidakko kaikaa pian hänen uutta nimeään - Tarzan. Kasvettuaan seksuaaliseen heräämiseensä tapaa hän valkoihoisen tytön, Janen (Margot Robbie). Rakastunut pari palaa takaisin Johnin kotimaahan viktoriaanisen ajan Englantiin, jossa he viettävät jonkin aikaa sivistynyttä yläluokan elämää. 

Belgian kuningas Leopold toivoo Johnin palaavan Afrikkaan, että hän voi nähdä mitä on tehnyt paikan hyväksi ja samalla toimia jonkinlaisena PR-lähettiläänä. John kieltäytyy aluksi, mutta George Washington Williams (Samuel L. Jackson) toivoo hänen tarttuvan tarjoukseen että hän voisi tulla mukaan ja katsoa mitä Leopold oikeasti on maassa puuhastellut. Williamsin epäilyt orjatyövoiman käyttämisestä timanttien louhintaan osoittautuu oikeaksi. Afrikkaan lähtee Johnin ja Williamsin lisäksi myös kotimaatansa ikävöivä Jane.

Afrikassa paska osuu tuulettimeen kun Leopoldin leivissä työskentelevä läpimätä Leon Rom (Christoph Waltz) on tehnyt diilin paikallisen heimon kanssa Tarzanin päästä timantteja vastaan. Heimon päälliköllä on Tarzanin kanssa kana kynittävänään kun hän tappoi tämän pojan. Tosin poika tappoi ensin Tarzanin apinaäidin. Yhteydenotoilta ei voida välttyä, jonka tuoksinnassa Skarsgårdin paita lähtee pois. 

Tarzan ja Jane
Ystävättäreni pikaviestitteli kuinka hän haluaisi nähdä tämän Tarzanin legendan, koska "se hyvännäköinen näyttelijä on siinä miltei koko elokuvan ilman paitaa". Hän myös jakoi linkin artikkeliin, jossa joku nainen oli jo kyseisen elokuvan nähnyt ja muotoili siinä kuinka ihana elokuva oli kun "siinä oli se hyvännäköinen näyttelijä miltei koko elokuvan ilman paitaa". Toinen ystävättäreni näin ikään laittoi minulle myöskin pikaviestiä ja kysyi haluaisinko mennä katsomaan hänen kanssaan Tarzanin. Vastasin, että "mikä ettei kun siinä on ilmeisesti se hyvännäköinen mies miltei koko elokuvan ilman paitaa". Tähän ystäväni vastasi, että "arvaa miksi minä haluan sen nähdä? ;)". 

Tarzanin legenda ei ollut ehkä se penaalin terävin kynä, mutta oli siinä mieskomeuden lisäksi hieman muutakin sisältöä ettei sitä aivan tuskaista ollut katsoa. Samuel L. Jacksonin Williams hahmo letkautti välillä ihan hauskoja juttuja. Pahiksen rooleissa kunnostautuneen Waltzin rooli oli hieman koominen, mutta Waltz yhtä ammattitaitoinen kuin aina. Tarinan naistähti Margor Robbie oli äärimmäisen kaunis ja yritti parhaansa näytellä seikkailumielistä neitosta, mutta tulos jäi muoviseksi. 

Myös ihan kiva idea tehdä Tarzan-elokuva, jossa ei keskitytä Tarzanin ja Janen rakastumiskuvioihin vaikka tässäkin niitä flashbackien muodossa näytettiin.

**1/2

#elokuvahaaste2016 ( 42.Elokuva, jonka katsominen hieman nolottaa sinua)

Ohjaaja:David Yates (Harry Potter ja Feeniksin kilta, Harry Potter ja puoliverinen prinssi)
Pääosissa: Alexander Skarsgård, Rory J. Saper, Christian Stevens
Kesto:1h 50min
Valmistusmaa:USA, UK, Kanada

5 kommenttia:

 1. Siinä ei siis ole se hyvännäköinen naisnäyttelijä miltei koko elokuvan ilman paitaa? Pakko siis katsoa jotain muuta.

  No okei, vaikka perustelut katsoa elokuva koska siinä on joku koko ajan ilman paitaa aiheuttaisi p*skamyrskyn sukupuolen ollessa toinen, niin Tarzanin kohdalla siihen vetoaminen on sinänsä kömpelöä, koska se vasta outoa olisikin jos Tarzan heiluisi liaaneissa paita päällä. Tosin en pistäisi pahitteeksi Femzania jossa liaaneissa huojuisi nainen ilman paitaa.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti Janella oli kokoajan paita päällä! :D

  Naisen paljaat rinnat taitaa olla vielä niin suuri tabu, että jos vastaava suuren budjetin elokuva tehtäisiin paljasrintaisella kauniilla naisella, niin taitaisi leimaksi tulla automaattisesti k18, jos nyt edes teatterilevitykseen pääsisi.

  Femzan ideaan voitaisiin kyllä Hollywoodissa tarttua nyt kun on tasa-arvo-leffat muotia kuten Ghostbuster naisnäyttelijöillä ja Ocean's elevenkin tuloillaan.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitus avasi silmät sille ilmiselvälle tosiasialle, että "se hyvännäköinen näyttelijä on siinä miltei koko elokuvan ilman paitaa" on suorastaan alihyödynnetty huomio elokuvamarkkinoinnissa.

  VastaaPoista