sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 7. elokuuta 2016

86/1001 It Happened One Night (1934)

Tapahtuipa eräänä yönä (It happened one night) on Frank Capran ohjaama klassikko 30-luvulta. Elokuva pokkasi aikoinaan viisi Oscaria. 

Peter (Clark Gable) on saanut juuri potkut lehtimiehen hommista ja on matkalla New Yorkiin. Samaan bussiin astelee rikkaalta isältään karannut hemmoteltu Ellie (Claudette Colbert), joka on menossa New Yorkiin tapaamaan sulhastaan. Hänen isänsä ei ole innoissaan tulevista häistä, mutta itsepäinen Ellie on päättänyt miehen naida. 

Peter huomaa lehdestä, että karannutta tytärtä etsitään ja haistaa etusivun jutun ja päättää pysyä naisen lähellä. Parin välillä kipinöi lujaa eikä Ellie tai Peter olekaan enää varmoja mitä haluavat. 

Liftaamassa
Clark Gablen sekä Claudette Colbertin jatkuvaa verbaalista puhetulvaa sekä fyysistä elämöintiä katsellessa ei voi kuin miettiä, että olivatko ihmiset 30-luvulla jotenkin energisempiä kuin nykyään?  Parin osuvia kemioita on joka tapauksessa hauska ja viihdyttävä katsoa. Varsinkin kohtaus, jossa pari päätyy tien poskeen liftaamaan ja kokeilee Peter erilaisia liftaustekniikoita oli hulvaton. 

Elokuvan nopea tempo ja vauhdikkaat tapahtumat kuin Gablen sekä Colbertin persoonat sekä silmää miellyttävät kasvonpiirteet pitävät mielenkiinnon yllä koko miltei parituntisen elokuvan ajan. 

Syystäkin hyvän elokuvan maineessa.

****

#elokuvahaaste2016 (13. Elokuva, joka on voittanut Oscarin)

Ohjaaja:Frank Capra (Ihmeellinen on elämä, Mr. Deeds tulee kaupunkiin)
Pääosissa:Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly
Kesto:1h45min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Minulla on tästä tiedätkö ollut ihan juliste seinällä roikkumassa ja nytkin se Netflixissä olisi, mutta eipä ole tullut katsotuksi...

    VastaaPoista