sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 25. kesäkuuta 2016

Hobo with a shotgun (2011)

Hobo with a shotgun on elokuva, joka on lojunut hyllyssäni nyt jo hyvän aikaa ja on se pitänyt jo kauan katsoa kaverini ylisanojen saattelemana.

Vaeltava pummi (Rutger Hauer) saapuu pahamaineiseen kaupunkiin, jota paikallinen korruptoitunut poliisipäällikkökin kutsuu "fuck-towniksi".  Paikka on täysin huumepomo Draken (Brian Downey) hyppysissä ja rikollisuus sekä prostituutio rehottaakin valtoimenaan. Pummi ei näe juurikaan inhimillisyyttä kaupungissa kunnes kohtaa lempeäsieluisen itseään ammatiksi myyvän Abbyn (Molly Dunsworth) ja elämän kaltoin kohtelema pari ystävystyy. 

Pummin tavoitteena on aloittaa uusi elämä bisnesmiehenä, joka leikkaa ruohoa rahasta. Hän onkin saanut tarvittavat rahat kokoon ruohonleikkurin ostoa varten kunnes kyseinen myymälä ryöstetään. Pummin mitta tulee täyteen kaikkea pahaa kohtaan ja päättää ostaa haulikon ruohonleikkurin sijaan alkaen "jakaa oikeutta yksi luoti kerrallaan". Drake herää vastarintaan ja heittää kaupunkilaisille haasteen: joko he tappavat kaikki pummit tai hän tappaa kaikki lapset. Lisäksi perään tulee kaksi Draken poikaa sekä tiimi-plague, jonka muodostavat kaksi robottimaista metallipanssaroitua hahmoa. Pummi ja Abby päättävät laittaa kovan kovaa vasten eikä kuolonuhreilta voi välttyä.

Hobo
Hobo with a shotgun on elokuva, joka perustuu Grindhouse-elouvan alussa nähtyyn "feikkitraileriin". Tyylillisesti se jatkaa samaa linjaa Grindhousen kanssa kunnioittaen 60- ja 70-lukujen exploitaatio-elokuvia: splatteria ja alastomia naisia riittää. Elokuvan alussa näytetystä kohtauksesta, jossa miehen pää revitään irti ja puolialaston nainen alkaa tanssimaan pään tyngästä ruiskuavassa verisuihkussa, voi päätellä jo elokuvan tulevasta tarjonnasta paljon. Silmäni pysyi koko elokuvan auki kuin olisin piikittänyt kofeiinia suoraan silmämunaan. Tällainen sekopäisyys toimii minulle vaikka olenkin pasifisti. Rutger oli oiva valinta pummiksi, jolla on vielä arvoja. Hänen viattomuutta symboloivat siniset silmänsä tulivat hyvin esiin kaiken likakerrostuman keskeltä. Elokuva oli muutenkin hyvin värikylläinen ja kontrastit vahvoja, joka toimi hyvin sen mustavalkoiseen tematiikkaan kuin retro-fiilikseenkin. Tarina oli sopivan pituinen että verellä mälläys ei käynyt pitkästyttäväksi ja käsikirjoitus tarjosi ikimuistoisia one-linereitä kuten: 

Please! Don't shoot my dick off, okay? I'm young. I got too much fuckin' left to do. 

Päähahmot, pummi ja Abby, myös saatiin sympaattisiksi heidän yhteisen suloisen ruohonleikkuribisnes-unelman kautta ja heitä olikin helppo kannustaa ja toivoa onnistumistaan. Drakesta oli puolestaan leivottu yltiöpahis, jonka kuolemaa ei jäisi suremaan.

Elokuva oli erityisen väkivaltainen, erityisen humoristinen sekä erityisen viihdyttävä

****

#elokuvahaaste2016 ( 15. Elokuva, jonka katsomista olet harkinnut jo pitkään)

Ohjaaja:Jason Eisener
Pääosissa:Rutger Hauer, Pasha Ebrahimi, Robb Wells
Kesto:1h 26min
Valmistusmaa:Kanada

5 kommenttia:

  1. Tämän leffan pohjalta on tehty IPhonelle oikein pelikin. Ei kovin hyvä sellainen, mutta kuitenkin.

    https://www.youtube.com/watch?v=6zFuQ2VUw1g

    VastaaPoista
  2. Varsin muikeata mättämistä. Hauer sopii rooliin kuin valettu.
    Ei kukaan ole oikeasti harmissaan siitä ettei omista iPhonea.

    VastaaPoista