sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 30. tammikuuta 2014

The Wolf of Wall Street (2013)

Kävin elokuvateatterissa katsomassa "alkuvuoden puhutuimman elokuva" - The Wolf of Wall Street. Elokuva on hyvin edustettuna tämän vuoden Oscar-gaalassa, se on ehdolla mm. parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta: Martin Scorsese, parhaasta miessivuosasta: Jonah Hill sekä parhaasta miespääosasta: Leonardo DiCaprio. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

It's all about money
 Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) on nuori kunnianhimoinen mies, joka saa 22-vuotiaana  meklarin lupansa ja suuntaa tiensä Wall Street:lle. Hän saa pomokseen miljoonan vuositulot omaavan Mark Hannan (Matthew McConaughey). Juuri kun Jordan aloittaa uraansa pörssit romahtaa eikä meklareille ole juurikaan käyttöä. Jordanin vaimo (Cristin Milioti) löytää kuitenkin ilmoituksen avoimesta paikasta "penniosakkeita" myyvävästä yrityksestä Long Islandilla.

Jordan mullistaakin koko "penniosake" -bisneksen ja rikastuu nopeasti myymällä "roskaa roskakuskeille". Jordan päättää menestystä saatuaan perustaa yrityksen uuden tuttavansa Donnie Azoffin (Jonah Hill) sekä muutaman muun kanssa. Jordan opettaa sekalaisen joukkonsa myymään halpisosakkeita rikkaille ja rahaa alkaa tulemaan aivan eri tavalla. Raha ja valta saa Jordanin pään sekaisen ja huumeet, huorat ja uusi vaimo (Margot Robbie) astuvat kuvaan. Rikkauden onnea kuitenkin varjostaa FBI-agentti Denham (Kyle Chandler), joka on päättänyt narauttaa Jordanin pörssikeinottelusta.

Not so buffed Matthew
Kyle Chandler
Matthew McConaughey on riuduttanut itsensä uutta elokuvaansa Dallas Buyers Clubia varten, jossa hän esittää AIDS:n saanutta henkilöä. Täytyy sanoa, että hänen uusi olemuksensa sopi täydellisesti tähän elokuvaan vaikka hänen roolinsa olikin pieni, niin oli se oleellinen. Parhaimpia suorituksia mitä olen koskaan Matthewilta nähnyt. Leonardo pisti myös parastaan. Mietinkin, että kuinkahan loppu hän oli kuvausten jälkeen kun hän oli suuren osan elokuvasta kiihkeässä mielentilassa pitäen inspiroivia puheita alaisilleen tai muuten vaan sekoillen. Jonah Hill oli myös osuva valinta mieheksi, josta on vaikea pitää.  

Martin Scorsese onnistui jälleen tekemään loistavan elokuvan, josta ei voinut olla varma minne se seuraavaksi vie. Hän myös todella sai kaikista näyttelijöistä maximimäärän irti. Yleensä kultapojan rooleista tunnettu Kyle Chandlerkin nousi aivan uudelle tasolle. Elokuva oli myös hysteerisen hauska kuin tietyllä tavalla pelottavakin. 

****1/2

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa:Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Kesto:180min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.