sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

The Avengers (2012)

Veljeni sanoi minulle jo aikaa sitten, että olisi mieluummin katsonut maalin kuivumista seinään kuin katsonut The Avengersia. Muistan miettineeni tuolloin, että voiko elokuva olla todellakin noin huono, että ehkä se ei mikään merkkiteos ole, mutta kai se edes semiviihdyttäväksi on saatu. Karu totuus paljastui kun laitoin levyn pyörimään; jo alkumetreillä elokuvan pitkäveteisyys otti vallan ja lävähti kasvoille tympeänä kuin märkä rätti. Yhdessä vaiheessa elokuvaa aloin miettimään, että maalin kuivumista seinään voisi olla todellakin kiehtovampi katsoa. Siinä on sentään jotain draaman kaarta kun maali on aluksi märkää ja pikkuhiljaa seinä saa todellisen värinsä kun maali kuivuessaan saavuttaa todellisen olomuotonsa. 

Samuel L. Jacksonin näyttelemä Nick Fury, joka edustaa rauhaa haluavaa S.H.I.E.L.D:iä kokoaa superihmisten joukon kukistaakseen pahan Loki-jumalan (Tom Hiddleston) armeijoineen. Mukaan mittelöön saadaan Hulk (Mark Ruffalo), Iron Man (Robert Downey Jr.), Kapteeni Amerikka (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner) sekä Thor (Chris Hemsworth).

Elokuvassa voi myös nähdä How I met your mother -sarjasta tutun Robinin eli Cobie Smuldersin S.H.I.E.L.D:n agenttina. 

The Avengers
 Kuten jo hieman alussa vihjasin, niin en ollut kovin vakuuttunut elokuvasta. Elokuva meni tappavan tylsää tahtia pitkästyttävine jorinoineen. Käsikirjoitukseen tai ohjaukseen ei selkeästikään oltu jaksettu hirveästi kiinnittää huomiota kun pääosassa olivat erikoistehosteet sekä Scarletin takapuoli kireässä nahka-asussa. Ainoat eläväisyyden hetket sain kokea Downey jr:n Ironman-hahmolta, muuten olisin voinut luulla, että näyttelijät ovat korvattu jollain eleettömillä roboteilla.

 Elokuvassa ei ollut edes kunnon juonta. Loki oli pahis ja jokin mystinen energianlähde oli vaarassa joutua vääriin käsiin eipä siinä sitten muuta. Väsyneet läpät kapteeni Amerikan iästä eivät myöskään jaksaneet naurattaa (hänet kun oli jäädytetty useaksi vuosikymmeneksi). Toisaalta ei ehkä ole mikään yllätys, että Avenger ei innostunut koska en pitänyt Thorista enkä Kapteeni Amerikasta. Iron manilla oli hetkensä. Kummastuinkin kun huomasin, että elokuvan oli ohjannut sekä käsikirjoittanut Joss Whedon, jonka sarjoista kuten Buffy sekä Angel olen nauttinut juurikin niiden nokkelien dialogien sekä vahvojen naisroolien takia. The Avengersissa ei ollut näistä kumpaakaan.

*

Ohjaaja: Joss Whedon
Pääosissa:Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson
Kesto:143min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.