sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Surviving christmas (2004)

Heheee! Sain makoisat naurut kun laitoin dvd:n koneeneeseen ja menu antoi toisen suomenkielisen käännoksen elokuvan nimestä kuin kannessa oli. Surviving christmas kun oli käännetty nokkelasti: Suoriutua joulusta. Elokuvan virallinen käännös on kai kuitenkin Kuusi, pukki & kuokkavieras, joka onkin hieman myyvämpi. Elokuva lähti katsantoon 2. adventin kunniaksi.

Drew (Ben Affleck) on eksentrinen miljonääri, joka ahdistuu joulun tienoilla eikä kestä yksinäisyyttä. Hän antaakin tyttöystävälleen Missylle (Jennifer Morrison) etukäteisjoululahjaksi liput Fidzille. Tästä tyttis ei kuitenkaan innostu kun olisi odottunut jotain sitoutumiseen liittyvää, eihän hän ole edes nähnyt Drewin perhettä vielä. Missy jättääkin poikaystävänsä.

Drew päätyy Missyn psykiatrin ohjeistuksella lapsuudenkotinsa luokse, jossa hän saa idean palkata talossa nykyään asuvat ihmiset esittämään omaa perhettään. Isänä toimii äreä Tom (James Gandolfini), äitinä Christine (Catherine O'Hara) ja perheeseen kuuluu myös pikkuveli sekä sisko (Christina Applegate), joka ei ole erityisen tyytyväinen uuteen jouluvieraaseen.

Näytteleminen tuo lisähaastetta kun Missy päättää tulla yllätysvisiitille Drewn "perheen" luo ja miehen alkaessa tuntea vetoa "siskoaan" kohtaan. 

Palkattu perhe
En ole mikään eriytyinen Ben Affleck fani, mutta Kuusi, pukki & kuokkavieras oli yllättävänkin hauska. Varsinkin perheen isä ja äiti toivat suurimman osan elokuvan komediasta. Toki elokuvassa oli ennalta-arvattavuutta, mutta onnistui se olemaan kuitenkin virkistävä jouluelokuva ilman liikaa siirappisuutta. Muutamaan otteeseen tuli naurettua ihan ääneenkin, joka on valitettavan harvinaista useimpien komedioiden kohdalla.

Lisäbonarina Udo Kierin pieni sivurooli.

***

Ohjaaja:Mike Mitchell
Pääosissa:Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.