sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 13. elokuuta 2019

Where the Heart Is (1990)

Ruma kansitaide on lyöty myös levyyn
Sydämen koti (Where the heart is) on elokuva jossa Christopher Plummer esittää hahmoa nimeltä "Shitty". 

Vuonna 1990 valmistunut elokuva on ilmestynyt selkeästikin ajankohtaan, jossa juppimeininki on väistymässä ja lama-aika koittamassa. Tätä ilmentää elokuvan keskiössä pyörivän menestyvän American Demolition -firman menetys sekä pörssiromahdus.

Henkisiä arvoja nostellaan esiin kun menestyvän yrityksen johtajan (Dabney Coleman) laittaa hemmotellut lapsensa asumaan purkutuomiolta säästyneeseen suojeluskohteeksi julistettuun ränsistyneeseen taloon eikä taloudellista apua papalta heru. Sisarukset pistävät päänsä yhteen ja alkavat ideoida kuinka voisivat elättää itseensä. Yksi maalaa ihmistaideteoksia kalenteriksi, toinen aikoo taikuriksi (Uma Thurman) ja kolmas kehittelee tietokonepeliä. Taloon saapuu lisäksi henkisyydestä kiinnostunut nainen, joka tekee lopputyötään kielillä puhumisesta, kaappihetero muotisuunnittelija (Crispin Glover) sekä tanssitaituri ja pari taikatemppua osaava pummi (Christopher Plummer). Sekalainen sakki tukee toisiaan kohti nuorten itsenäistymistä. Isääkin autetaan kun päätyy firmansa menetyksen myötä köyhäksi.

American Demolition -yrityksen johtaja (vas.)
Elokuvassa on sekä yrittäjä että yritys tärkeässä roolissa, joten asetan elokuvan Helmet-haasteen kohtaan 35. "Elokuvassa on yritys tai yrittäjä".

Jos miettii elokuvan näyttelijäkaartia (ja ohjaajaa), niin voisi erehtyä luulemaan että aineksista on saatu aikaan hyvä soppa. Väärin. Elokuvan nimi Where the heart is viittaa pätkässä käytyyn dialogiin, jossa pääosamies tajuaa kodin olevan siellä missä sydän on. Ei siis materiassa. Jonkinlainen lohdutuselokuva nille, joilla oli ennen paljon eikä nyt mitään. Elokuvan pointti ei kuitenkaan ollut mitenkään selkeä kuten ei koko elokuvakaan. Suurin osa siitä oli sekoilua ränsistyneessä talossa, jossa kaikki himoitsi toisiaan ristiin ja päätyi lopussa sitten yhteen eri henkilön kanssa. Plummer oli oikein mainio pummi varastaen koko shown, eikä muittenkaan suorituksissa sinällään ollut mitään vikaa. Käsikirjoitus/ ohjaus oli vaan sekava ja koko pätkä ihan turha. 

 **
Ohjaaja: John Boorman (The Tailor of Panama, Zardoz, Syvä joki)
Pääosissa: Dabney Coleman, Uma Thurman, Joanna Cassidy
Kesto: 1h 47min
Valmistusmaa: USA

4 kommenttia:

  1. Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :D Shittyn näyttelijätyö ei ollut yhtään shittiä!

      Poista
  2. On lojunut vuosia hyllyssäni, mutta jäänyt katsomatta yksinomaan sen ruman kannen vuoksi. Toivottavasti joku sai sen vuoksi kenkää.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.