sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 18. tammikuuta 2017

La La Land (2016)

Tykkäsin kovasti ohjaaja Damien Chazellen vuonna 2014 ilmestyneestä Whiplash-elokuvasta, joten odotukseni tätä hänen uusinta tulokastaan La La Landia kohtaan olivat isohkot. Tähän päälle vielä kaikki hypetys ja palkinnot. Odotin siis näkeväni jotain hienoa.

Sebastian (Ryan Gosling) on omasta klubistaan haaveileva jazz-pianisti. Itsensä hän elättää sekalaisilla keikoilla aina ruokaravintoloista 80-luvun bileisiin. Mia (Emma Stone) on puolestaan tähteydestä haaveileva aloitteleva näyttelijä, jonka päätyö löytyy kahvilasta. Sebastian ja Mia  törmäävät toisiinsa sattuman kaupalla useamman kerran ja huomaavat romanttisten tunteiden syttyvän. Pariskuntaa yhdistää Hollywood-haaveet taiteen saralla. Elokuvan vaiheita valotetaan musiikkinumeroilla.

Emma Stone ja Ryan Gosling
Ehkä se johtuu osittain suuresta hypetyksestä, mutta elokuva oli minulle pettymys. Alusta lähtien La la land ei onnistunut kunnolla tempaamaan mukaansa eikä siinä esiintyneet musiikkinumerot tehneet useinkaan suurempaa vaikutusta. Emma Stone ja Ryan Gosling kyllä näyttelivät hyvin, siitä ei ollut kiinni elokuvan lässähtäminen. Juonellisesti haahuileva rakkaustarina ei juurikaan säväyttänyt. Jazz toi pientä särmää kiihkollaan, mutta kaikki muu kutisti sen energisen tunnelman. Loppuratkaisu rinnasti elämän realiteetit tyypilliseen Hollywood endingiin ihan kivasti.

Elokuvasta ei jäänyt käteen oikein mitään paitsi J.K Simmonsin vahva cameorooli.

***

Ohjaaja: Damien Chazelle (Whiplash)
Pääosissa: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt
Kesto: 2h8min
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

 1. Oho!
  Olen itse ollut pitkään kahden vaiheilla tämän leffan kanssa. Tiesin, että Chazelle+Stone+Gosling-combo tullaan huomioimaan kriitikoiden (ja miksei yleisönkin) keskuudessa, mutta sitten muistin, että itse en pidä musikaaleista. Olin kuitenkin jo aikeissa mennä katsomaan elokuvaa, mutta hypetys meni jopa minun mittapuuni mukaan jo vähän yli. Joten en tiedä haluanko nähdä elokuvaa, jota tungetaan alas kurkustani tälläisella voimalla... (Esimerkki: https://www.youtube.com/watch?v=LaNmw6Jesiw)

  VastaaPoista
 2. Minä jopa tykkään musikaaleista ja tämä kalpeni kyllä ainakin klassikoiden rinnalla ihan 100-0. En vain voi käsittää että miten tämä on jossain imdb:n listallakin sijalla 23 parhaiten arvostelluissa. Ei se ollut niin hyvä!

  Tuo utube linkin nainen ehkä kuvastaa hyvin miksi ihmiset hypettää elokuvaa; koska se on sellainen missä on kulissit kohdallaan ollakseen sellainen elokuva mistä pitäisi tykätä kun se kertoo uneksijoista ja siinä on se yksi pianobiisikin mikä toistuu elokuvan mittaan muistuttaen pariskunnan rakastumisesta, voi aah ja blaah!

  VastaaPoista
 3. Hauska miten paljon negatiivista kuulee tästä leffasta edelleen ja silti tää meni omiin all-time-favorite-leffoihin xD Osui ja upposi!

  VastaaPoista