sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Hinnasta viis/ Hors de prix (2006)

En ole oikein koskaan pitänyt Hinnasta viis -elokuvan päätähdestä Audrey Tautousta. Hän on ärsyttävän kaunis eikä näyttelijänäkään ole minua vakuuttanut. Hinnasta viis oli kuitenkin ihan raikas elokuva, johon Audrey sopi hyvin onnen onkija porttona.

Audrey sai toimia elokuvassa elävänä mallinukkena erilaisille merkkikoltuille.
Irene (Audrey Tautou) deittailee rikkaita miehiä ja elää hulppeaa elämää heidän kustannuksellaan. Eräänä kertana Irene iskee silmänsä väärinkäsityksen kautta rikkaaksi luulemaansa Jeaniin (Gad Elmaleh). Oikeasti hotellin baarimikkona työskentelevä Jean ei korjaa väärinkäsitystä vaan antaa Irenen luulla, että hän on tehty rahasta. Totuus kuitenkin paljastuu Irenelle nopeasti, mutta Jean ei ole valmis luopumaan Irenestä vaan on valmis maksamaan pitkän pennin saadakseen olla tämän seurassa. Rahojen loputtua myös Irene lähtee. Suuren hotellilaskun edessä, jota Jean ei pysty maksamaan, löytää hän itsensä tekemässä samaa hommaa kuin Irene - toimimassa rikkaan naisen rattopoikana. Uuden homman myötä alkaa Irenekin nähdä Jeanin uudessa valossa.

Kepeä ranskalainen elokuva, joka oli yllättävänkin koukuttava. Miespääosaa esittävä Gad oli mielenkiintoisen näköinen ja hänen hypnoottiset silmänsä pitivät ainakin minut otteessaan. Elokuvassa ei ehkä ollut maailman yllättävin loppu, mutta ei se haitannut, koska ennalta-arvattavan lopun takiahan tällaisia romanttisia komedioita yleensä katsotaankin.

***

Ohjaaja: Pierre Salvadori (Huijareita ja pyhimyksiä)
Pääosissa:Audrey Tautou, Gad Elmaleh, Marie-Christine Adam
Kesto:106min
Valmistusmaa:Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.