sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 2. lokakuuta 2012

The Dark Knight (2008)

Yön ritari (The Dark Knight) jatkaa siitä mihin Batman Begins jäi. Ensimmäinen Batman loppui niin, että uusi Gothamin vihollinen esittäytyi jättämällä käyntikorttinsa, joka oli tietenkin korttipakan Jokeri-kortti. 

Gotham on saanut uuden valkoisen ritarin taistelemaan rikollisuutta vastaan. Syyttäjä Harvey Dent (Aaron Eckhart) on onnistunut lukitsemaan suuren joukon alamaailman väkeä kaltereiden taakse. Bruce Waynen (Christian Bale) mielitietty ja lapsuudenystävä Rachel (Maggie Gyllenhaal) on tykästynyt Denttiin ja seurusteleekin tämän kanssa.

Juuri kun rikolliset tuntuvat olevan voimattomia Batmanin ja uuden syyttäjän  sekä vähemmän korruptoineen poliisin kanssa, saapuu Jokeri (Heath  Ledger) rikollisliigan juttusille. Jokeri ehdottaa, että ottaa rahasta Batmanin päiviltä. 

Batmanin ja Jokerin kissa-hiiri leikki alkaa eikä kumpikaan suostu lannistumaan helpolla.

Mukana myös Michael Cane Alfredina, Morgan Freeman Foxina ja Gary Oldman Gordonina.

R.I.P Heath Ledger

The Dark Knight on päässyt imdb:n parhaiden elokuvien listalla peräti sijalle 8 ja onhan Dark Knight loistava elokuva.

Ilman mahtavaa Heath Ledgerin panosta elokuvasta ei olisi tullut mitään, sen verran vahvan roolisuorituksen herra teki. Heath tulkitsi Jokerin täydellisesti niin että siitä tuli tietyllä tavalla uskottava hahmo eikä humoristinen karikatyyri kuten esimerkiksi Jack Nicholsonin Jokeri (tyyli sopi kuitenkin Tim Burtonin Batmaniin hyvin). Tarina puhtoisen Harveyn tulemisestä Two-faceksi oli myös mielenkiintoinen ja antoi sopivia harmaansävyjä elokuvaan. 

Maggie sopi Katie Holmesia paremmin taipumattoman idealisti Rachelin rooliin vaikka naaman vaihdos hieman alussa häiritsikin. Bale ja Oldman teki taattua laatua.

Tämän elokuvan shown varasti kirkkaasti "why so serious" Jokeri.

****1/2

Ohjaaja: Christopher Nolan (Batman Begins)
Pääosissa: Christian Bale, Heath Ledger ja Aaron Eckhart
Kesto: 152min
Valmistusmaa: USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.