sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

The Bucket list (2007)

Katsastin tänään neloselta tulleen Nyt tai ei koskaan (The Bucket list).

Edward (Jack Nicholson) ja Carter (Morgan Freeman) ovat kaksi sairasta miestä, joille annetaan elinaikaa noin vuosi. Carter on raapustanut niin sanotun "bucket listin", jossa on asiat mitä hän haluaisi tehdä ennen kuolemaansa kuten nauraa itkuun asti. Edward innostuu asiasta ja lisää muutaman oman ja herrat lähtevätkin yhteiselle matkalle toteuttamaan näitä listan asettamia tavotteita.

Herrat ovat hieman erilaisia; toinen on musta ja toinen valkoinen, toinen on materiaalisesti rikas ja toinen köyhä. Kaikesta tästä erilaisuudesta huolimatta miehet ystävästyvät.

Elokuvassa voi myös nähdä Will&Grace -sarjasta tutun Jackin eli Sean Hayesin, jota oli omituista katsoa niin hillittynä. 


Ajattelin että elokuva voisi olla ihan hauska, vähän Äksyt vanhat herrat -tyyliin. Jack ja Morgan ovat kuitenkin loistavia näyttelijöitä, joten ajattelin, että jotain hyvää voisi syntyä. Kuten DeNiron ja  Pacinon yhteen saattanut Righteous Kill todisti tarvitaan loistavien näyttelijöiden lisäksi kuitenkin myös hyvä käsikirjoitus. Huvittavaksi tarkoitetut tilanteet eivät vaan naurattaneet kun miehet vihdoin pääsivät toteuttamaan listaansa. Alun vakava draama osuus oli liian pitkä eikä kovin kiinnostavaa katsottavaa.



Jos jotain positiivista niin Morgan ja Jack olivat jotenkin suloisen näkösiä kun seisoivat vierekkäin kun Jack on noin päätä lyhyempi kuin Morgan.

  

Kiva ajatus, huono toteutus.

**

Ohjaaja:Rob Reiner
Pääosissa:Jack Nicholson, Morgan Freeman ja Sean Hayes
Kesto: 97min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.