sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 13. huhtikuuta 2019

Madagascar (2005)

Madagascar on DreamWorksin suurssuosioon noussut animaatioelokuva. Madagascar on myös maa, joten sijoitan elokuvan Helmet-haasteen kohtaan 23. "Elokuvan nimessä on jokin maa".

New Yorkilaisessa eläintarhassa käy kuhina kun vetonaulaleijona Alex (Ben Stiller) houkuttelee paikalle sankoin joukoin ihmisiä kuvaamaan luontokappaleita. Kaikki eivät ole kuitenkaan tyytyväisiä elämäänsä eläintarhassa. Marty-seepra (Chris Rock) alkaa pohtimaan kymmenenvuotissynttäreillään, että olisiko elämässä jotain muutakin kuin pieni aitaus keskellä kaupunkia. Pakoon pyrkivä pingviinien joukko lyö vettä myllyyn ja saa Martyssä aikaan todellisen halun lähteä seikkailulle - Connecticutiin.

Alex ja Melman-kirahvi (David Schwimmer) sekä Gloria-virtahepo (Jada Pinkett Smith) lähtevät Martyn perään estääkseen tätä lähtemästä. Ihmiset eivät ole kuitenkaan valmiita kohtaamaan villieläimiä kaupunkinsa kaduilla. Eläinten tempauksen jälkeen luonnonsuojeluaktivistien toimesta ystävykset lähetetään Keniaan luonnonsuojelualueelle. Salamatkustavat pingviinit kolkkaavat kuitenkin kapteenin ja päättävät laivalle uuden suunnan mikä saa eläinlaatikot tippumaan mereen ja ajelehtimaan kohti Madagascarin saarta.

Madagascarilla eläimet pääsevät lähemmäksi omaa luontoaan ja alkavat huomaamaan kuinka luonnoton seepran ja leijonan ystävyys onkaaan. Saarella he kohtaavat myös makien lauman ja heidän persoonallisen kuninkaan - Julienin (Sacha Baron Cohen).

Madagascarin pääosat




Madagascarin ilmestymisestä on jo yli kymmenen vuotta, mutta muistan että se  yllätti freesiydellään ja "aikuisempaan makuunkin" hauskuudella. Elokuvassa on viittauksia esimerkiksi silloin suosittuun American beauty -elokuvaan sekä mieltä laajentaviin huumausaineisiin. Asiaa auttoi myös komediatähtien äänet animaatioeläimillä. Elokuva toimi vieläkin vaikka selkeästi huomaakin kuinka tietokoneanimoinnin taso on kehittynyt Madagascarin ajoista. Visuaalinen ilme on kuitenkin toissijainen tässä mahtavien persoonien muodostamassa seikkailupätkässä.

Salilla käydessäni on musiikkilistallani vieläkin King Julianin I like to move it, move it. King Julien onkin yksi hauskimpia animaatiohahmoja ja hänen biisinsä tarttuva vaikka coveri onkin.

 ****

Ohjaajat: Eric Darnell, Tom McGrath (Madagascar 2, Madagascar 3)
Pääosissa: Chris Rock, Ben Stiller, David Schwimmer
Kesto:1h26min
Valmistusmaa: USA

4 kommenttia:

  1. Näitäkin taitaa olla jo aika runsaasti, ainakin jos spin offit lasketaan mukaan. Pidin kyllä tästä elokuvasta, mutta ainoa josta innostuin jonkin verran olivat ne pingviinit ja heidän omaa sarjaansa olenkin jonkin verran seurannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattelin arvosteluani tehdessä hieman imdb:stä, että mitä muuta ohjaajakaksikko on oikein ohjaillut ja aika Madagascar painotteistahan se oli. Oli tosiaan niitä spin offeja ja jatkiksia, neljäs jo tuloillaan. Pinkut olivat kieltämättä mainioita, ainakin silloin ensimmäisellä katselukerralla.

      Poista
  2. Pingviinien omaa showta tuli usein katseltua töllöstä. Taisi tulla Neloselta lauantaisin. Tykkäsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Multa on jääny näkemäti. Aattelin jotenkin ennakkoluuloisesti ettei voi olla kovin hyvä..

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.