sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 21. toukokuuta 2018

Ghostbusters (2016)

Ai onko tässä Ghostbusterissa verrattain kasariklassikkoon nyt erona se, että bustersit onkin naisia eikä miehiä? En olisikaan sitä heti tajunnut ilman pinkkioksennusta kaikkien tavaroiden, vaatteiden, esineiden, asioiden (jopa pizza-laatikoiden fontti!!!) päällä.

Erin Gilbert (Kristen Wiig) on juuri saamaisillaan vakinaisen viran yliopiston fysiikan professorina kun häntä lähestyy Ed Mulgrave (Ed Begley Jr.) kirjan kanssa, jonka Erin on kirjoittanut aikoinaan yhdessä paranormaalien ilmiöiden tutkija Abby Yatesin (Melissa McCarthy) kanssa. Nainen on haluton tunnustamaan, että olisi kirjaa ollut tekemässä, mutta Mulgrave on sinnikäs - nimittäin museona toimivassa talossa kummittelee. 

Erin innostuu näkemästään kummittelevassa talossa ja lyöttäytyy yhteen Abbyn sekä insinöörinä työskentelevän eksentrisen Holzmannin (Kate McKinnon) kanssa. Seurakseen naiset saavat New Yorkin läpikotaisin tuntevan ja haamun itsekin nähneen säpäkän Patty Tolanin (Leslie Jones). Yhdessä naiset muodostavat Ghostbusters-tiimin, jonka tarkoitus on "drain the swamp" haamuista.

Mukana voi myös nähdä Andy Garcian pormestarina sekä Charles Dancen Erinin pomona (Dancen silmät tekivät varmaan elokuvan parhaimman roolisuorituksen). Ozzy Osborne heittää onelinerin.

Ghostbusters - pink edition
Kristen Wiig ja Melissa McCarthy kuuluvat lempikoomikoihini ja olivatkin tämän elokuvan parasta antia. Kate McKinnon on minulle lähinnä tuttu Saturday Night Live -sketseistä, mutta on ollut niissä ihan hauska. Tosin jäänyt aina vähän etäiseksi hahmoksi eikä tässäkään oikein minua tavoittanut vaikka Doc Brown -kloonillaan parhaansa yrittikin. Leslie Jones ei ollut minulle aikaisemmin tuttu. Hän tuntui välillä olevan hieman hukassa eikä ihme kun ei hänelle mitään kunnon roolia oltu kirjoitettukaan. Thorin roolista parhaiten tunnettu Chris Hemsworth tekee ehkä maailman typerimmän sivuosaroolin osaamattomana assistenttina, joka ei edes osaa puhelimeen vastata..ha ha hah...

Ärsyttävää, että tästä Ghostbusterista piti tehdä niin huono kun potentiaalia olisi ollut parempaankin nostalgiseen hypettelyyn. Mukaan oltiin saatu cameoihin jopa orginaalien elokuvien Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson ja Sigourney Weaver. Tuntui jotenkin vaivaannuttavalta, että nämä ikonisten hahmojen esittäjät tulivat vierailemaan tähän kämäseen elokuvaan, joka ei olisi ansainnut sellaista kunnianosoitusta.

Harva remake onnistuu, mutta olisin niin toivonut, että tämä olisi toiminut, koska tykkään Ghostbustereista, Wiigistä ja McCarthysta. Se ei vaan riitä, että miehet korvataan naisilla. Pitää olla se hyvä juoni, idea ja oma juttu. 

**

Ohjaaja: Paul Feig (Bridesmaids)
Pääosissa: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon
Kesto:1h 56min
Valmistusmaa: USA, Australia

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tähän vastauksena sellainen kuva siitä Yksin kotona -pojasta kun sillä on ne kädet poskella ja suu kauhusta auki.

      Poista