Mitä nainen haluaa (What women want) aiheuttaa jatkuvaa poltetta vatsassa eikä suussa maistuvaa oksennusta pääse pakenemaan.
Mitä ne naiset nyt oikein haluaa? Siitä ei tiedä alkuunkaan naisia sänkyyn pokaileva eronnut yhden lapsen isä Nick Marshall (Mel Gibson) mitään. Mies on töissä mainostoimistossa suoltaen markkinoille kuvia vähäpukeisista naisista erilaisten tuotteiden kanssa. Hänen pomonsa on kuitenkin sitä mieltä että naisten osuus tuotteiden ostajina on kasvussa ja nyt pitäisi löytyä myymiseenkin feminiinisempi ote.
Nick ei pääsekään halajamaansa luovan johtajan paikalle vaan hänen pomonsa palkkaa kovamaineisen naisen - Darcyn (Helen Hunt). Toilaillessaan vessassa kännissä saa Nick sähköiskun jonka seurauksesta, luonnollisestikin, alkaa hän kuulla naisten ajatuksia. Hänelle tulee täysin puun takaa tieto siitä, että naiset eivät oikeasti tykkääkään hänestä vaan pitävät häntä sovinistisena kusipäänä.
Nickillä on tarkoituksena voittaa Darcyn paikka työhierarkiassa, mutta yllättäen ihastuukin tähän. Huolia tuottaa myös 15-vuotias tytär joka kokeilee seksualisuuttaan. Nickille avautuu täysin uusi naisten maailma kun ymmärtää heidän ajatuksiaan.
Elokuvassa voi nähdä myös Bette Midlerin psykiatrina sekä Marisa Tomein yhden illan juttuna.
Mel Gibson kokeilee naisten juttuja |
Mitä nainen haluaa on ällöttävä elokuva, joka on kaiken lisäksi kaikessa 127 minuutissaan ylipitkä. Jos elokuvalla haluttiin ennakoida minkälaisen elokuvan naiset kollektiivina haluavat nähdä, niin nyt ei ainakaan tämän naisen osalta mennyt ihan nappiin. Yököttää ajatuskin minkälaista "brainstormingia" tämän elokuvan tiimoilta ollaan tehty: "oi kumpa olisikin mies joka tietäisi mitä nainen haluaa, uuuuh"; "laitetaan Mel Gibson tanssimaan Sinatran tahtiin, niin kaikki naiset ovat sulaa vahaa, uuuuuuh" ja "pistetään hänet shoppailemaan tyttärensä kanssa tanssimekkoa, sehän on kaikkien naisten unelma, uuuuh"...
Yritän miettiä elokuvan hyviä puolia, mutta niitä on vaikea löytää. Mel Gibsonin sekoilu kokeillessaan "naistuotteita" kuten sukkahousuja, ripsaria sekä vahaliuskoja oli tehty niin tekemällä "hauskaksi" että se lähinnä kyllästytti. Sivuosassa ollut Bette Midler oli hauskinta mitä elokuvalla oli tarjota ja sitäkin kesti vain ohimenevän hetken. Helen Huntin näyttelyssä ei ollut mitään vikaan, mutta koko elokuva oli vain niin h*lvetin siirappinen ja pinnallinen, että siinä ei ollut minulle komediaa eikä romantiikkaakaan.
Harmittaa myös se, että loppupuolella kun Nick menettää kykynsä lukea naisten ajatuksia saamansa säkärin johdosta kohtaa hän kiinalaisen naisen jolta kysyy neuvoja. Nainen katsoo Nickiä mystisesti. Miksi pitää olla aina joku kiinalainen jos jotain mystistä tapahtuu? vrt. Gremlins, Freaky friday, Kultainen lapsi...
En mitenkään vihaa kokonaisuudessaan romanttisten komedioiden kategoriaa vaikka järjestelmällisesti tuputtavatkin tiettyjä stereotypioita. Joskus on kiva katsoa hömppää. Tällä elokuvalla ei kuitenkaan ollut edes viihdearvoa vaan tappoi hiljalleen mielikuvituksettomilla jorinoillaan. Mitä nainen haluaa? on kysymyksenä typerä. Mitä Pennasen Maija haluaa? on validi kysymys jos Maijaan haluaa tutustua tarkemmin. Elokuvan nimen taustalla on tämä yleistys, että miehet haluavat vain seksiä, joten heidän haluamisensa on helppo arvata, mutta naisen mieli on mysteeri.
En tiedä mitä naiset haluavat, mutta tiedän, että minä en ainakaan halua enää nähdä uudelleen tätä elokuvaa.
**
Ohjaaja: Nancy Meyers (The Holiday, Pientä säätöä)
Pääosissa:Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei
Kesto:127min
Valmistusmaa:USA
Tämä elokuva ei auttanut minua laisinkaan, sillä en edelleenkään tiedä mitä naiset haluavat.
VastaaPoistaAi että tämä oli kamala elokuva. Sen katsomisesta on varmaankin lähes yhtä kauan kuin sen ilmestymisestä ja vieläkin se aiheuttaa inhon väristyksiä. Puitkin tässä aika hyvin sanoiksi omatkin ajatukseni. Lyhyesti: yök!
VastaaPoistaTosin muistan että siitä tyttöporukasta, jonka kanssa aikoinaan katsoin leffan, moni piti sitä oikeasti hauskana....
Itse olen kanssa aina vihannut joidenkin (todella useiden) ihmisten tarvetta vetää jokin maaginen, mutta silti todella olemassa oleva, raja kahden vastakkaisen sukupuolen välille, vaikka ihmisiä tässä kaikki ollaan.
VastaaPoistaN:Niinpä...
VastaaPoistaH:Näinhän se on, että varmaan aika moni nainen tykkää tästä elokuvasta ja onhan sillä naisohjaajakin. Itselleni se aiheutti vain inhoreaktioita siinä olleista yleistyksistä johtuen.
C: En itsekään pidä siitä, että ihminen pitää määritellään pelkän sukupuolensa perusteella.