sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

The Dog Who Saved Christmas (2009)

Kuinka voi sössiä näin pahasti elokuvan, jonka nimessä - The Dog Who Saved Christmas - on niin paljon potentiaalia hyvälle feel-good-jouluelokuvalle. Sen sijaan elokuvasta tehtiin jonkinlainen köyhän miehen Yksin kotona koiralla. 

Zeus (ääni:Mario Lopez) on koira, joka ei traumaattisen tapahtuman jälkeen osaa tai halua enää haukkua. Kennelissä ollessaan valitsee hänet hiljaisuudesta huolimatta koiria rakastava perheen isä George (Gary Valentine). Koiraan tykästyy hänen lapsensa, mutta vaimo ei ole tyytyväinen siihen, että koira ei osaa haukkua. Hän ei siis ole hyvä vahtikoira. Vaimo päättää että koira lähtee kun he palaavat äitinsä luota joulun vietosta. Zeus kuitenkin pelastaa joulun kun keksii keinon puolustautua kahta rosvoa (Dean Cane, Joey Diaz) vastaan jotka murtautuvat perheen kotiin. 

Ensinnäkin koiran puute, haukkumattomuus, oli maailman typerin keksintö elokuvan tekijöiltä. Veikkaan että olisi aika monta ihmistä, jotka haluaisivat koiran, joka ei hauku. Toisekseen koira, jonka ajatukset kerrotaan katsojalle ei yleensä ikinä toimi. Paitsi jos joku osaa lukea ne telepaattisesti kuten elokuvassa A boy and his dog. Toisekseen vekkulimaiset viritykset kotona olevan koiran toimesta rosvoille olivat typerät. Talon akka oli myös megalomaanisen kylmä koiraa kohtaan eikä oikein sopinut jouluelokuvan henkeen. Ainoa positiivinen asia elokuvassa oli se, että ilkeänä pidetty kissan omistaja naapurustossa osoittautuikin kivaksi tyypiksi. Pekäsin jo, että kissaihmisiä dissattaisiin pahemman kerran tässä koiraelokuvassa.

*1/2

Ohjaaja:Michael Feifer (The Dog Who Saved Christmas Vacation, My Dog's Christmas Miracle)
Pääosissa:Dean Cain, Gary Valentine, Mario Lopez

Kesto:89min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.