sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Hello again (1987)

Hello again kuului lapsuuteni ehdottomiin suosikkeihin. Olen nähnyt tämän elokuvan useammin kuin ehkä pitäisikään. Ostin nyt nostalgian nälkäisenä elokuvan DVD- version kun kulahtanut vhs on jossain vanhempien kaappien kätköissä.

Lucy (Shelley Long) on kotiäiti, jolla on aikuiseksi kasvanut poika sekä urallaan etenevä kirurgi aviomiehenään. Lucy on kömpelö eikä omaa uraa, joten ei oikein sovellu edustusvaimoksi snobipiireihin. Hänen rikkaita aviomiehiä metsästävä ystävänsä Kim (Sela Ward) on puolestaan näissä tilaisuuksissa kuin kala vedessä. Kun Lucy tukehtuu kanapullaan ja kuolee, niin tulee hänen eksentrinen siskonsa (Judith Ivey) apuun herättäen hänet kuolleista tasan vuosi kuolinpäivänsä jälkeen. Paljon on muutunut vuodessa; aviomies ja Kim on muun muassa laittanut hynttyyt yhteen. 

Tieteellistä ihmettä ja sopeutumista uudelleen elämään auttaa kuuma tohtori Scanlon (Gabriel Byrne).


Shelley Long on mainio herttaisena pääosanaisena. Hänen fyysistä komediaansa on hauska katsoa. Elokuvan juoni on myös herkullinen ja sekoittaa mukavasti komediaa, fantasiaa sekä romantiikkaakin. Gabriel Byrne on myös loistava ja antaa tarvittavaa vakavuutta sekä vakautta suhteessa sekopäiseen Shelley Longiin. Hello again oli ihan mukava katsoa nyt pitkästä aikaa uudelleen ja jaksoi vieläkin hymyilyttää.

***1/2

Ohjaaja: Frank Perry (Mommie dearest, The Swimmer)
Pääosissa: Shelley Long, Judith Ivey, Gabriel Byrne
Kesto:96min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.