sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Rise of the Guardians (2012)

Työpaikan videovuokraamoon oli tullut taas uutuuksia, mutta pomo oli suurimman osan niistä jo kahminut itselleen lomiensa iloksi. Minulle jäi kuitenkin tämä Viisi legendaa (Rise of the Guardians) ja Thor 2. Amerikkalaiset lapset uskovat joulupukkiin, hammaskeijuun, Jumalaan, nukkumattiin, pääsiäispupuun sekä mörköön (Bogeyman). Pakkasukko on enemmän venäläisten juttu. Kun lapset kasvavat, niin useimmat näistä satuolennoista jää historiaan.

"North" (Alec Baldwin), "Tooth" (Isla Fisher), "Sandy" ja "Bunny" (Hugh Jackman) muodostavat vartijoiden porukan, joiden tarkoituksena on suojella koko maailman lapsia. Kun lapset uskovat näihin satuhahmoihin, niin ei pimeys saa heistä valtaa, jota puolestaa pelkoa edustava "´Pitch" (Jude Law) haluaa. Kuu-ukko on valinnut hahmot vartijoiksi ja nyt hän haluaa porukkaan uuden lisäyksen - lähinnä hauskaa pitävän Jack Frostin (Chris Pine). Jack pysyttelee Pichin ja vartijoiden välillä neutraalina, kunnes näkee Pitchin pahuuden. Saatuaan selville oman menneisyytensä ja löydettyään oman ytimensä tajuaa Jack, että hänkin on vartijamateriaalia. Niinpä vartijat yhdistävätkin voimansa Pitchiä vastaan.

(vas.) Sandy, Bunny, North, Tooth ja Jack Frost
Viisi legendaa oli positiivinen yllätys, joka piti viihdyttyneenä alusta loppuun saakkaa. Legendat laitettiin työskentelemään yhdessä tavalla jota en sitten Sandmanin ole nähnyt. Näillä hahmoilla oli myös omanlaisensa persoonat ja vaikka Joulupukki olikin tehty venäläiseksi, niin mielestäni se oli virkistävää vaihtelua lempeään punanuttuun ja Alec hoiti aksentin hauskasti. Hugh Jackman hoiti puolestaan hyvin aussin pääsiäispupun, joka oli kaikkea muuta kuin söpö karvapallero ja nukkumatti oli sympaattinen mykkänä lisänä. Elokuva ei ollut liian sokerinen, mutta kuitenkin koko perheelle sopivaa viihdettä.

Kiva.

***1/2

Ohjaaja:Peter Ramsey (Esikoiskokopitkä)
Pääosissa: Hugh Jackman, Alec Baldwin, Isla Fisher
Kesto:97min
Valmistusmaa:USA
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.