sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 4. marraskuuta 2013

Corpse Robbers Double Bill: I Sell the Dead (2008)/ Burke&Hare (2010)

Oikeastaan en näitä elokuvia katsonut mitenkään peräkkäin, mutta huomasin, että olin unohtanut kirjoittaa arvostelun samalla teemalla varustetusta Burke&Haresta, joten tässä on sitten kaksi ruumiinryöstäjistä kertovaa elokuvaa. Molemmissa on myös Taru sormusten herrasta tuttu näyttelijä ja molemmat ovat humoristisella otteella tehtyjä kauhukomedioita eikä kumpikaan ole kovin hyvä.

I Sell the Dead (2008)

Arthur (Dominic Monaghan) elää 1800-luvun Irlannissa ja päätyy haudanryöstäjän ammattiin Willyn (Larry Fessenden) kanssa. Hän kertoo tarinaansa flashbackien muodossa munkin kaapuun sonnustautuneen isä Duffyn (Ron Perlman) kuulustelussa. Arthur rikastui mukavasti kuolleilla, mutta vasta elävillä kuolleilla hän pääsi kunnon rahan makuun. Hänen ammatissaan kun tapasi vampyyreita, zombieita sekä muita ölliäisiä. Ainoa este helpolle rahalle oli Murphy (John Speredakos) kilpailevine haudanryöstäjä jengeineen.

Tiukka tilanne.
 Koska olin jo aikaisemmin nähnyt samasta aiheesta kertovan elokuvan Burke&Haren, niin elokuva ei tuonut minulle mitään uutta. Joskin tämä oli ennen B&H:ta, joten ei tämän elokuvan syytä. Elokuva oli joka tapauksessa puuduttavaa katsottavaa eikä kauhusta tai komediasta ollut tietoakaan. Elokuvasta puuttui mielenkiintoinen juoni ja se seilasi vain luottaen miesten eteen tulevien kummajaisten viehätykseen. Ainoa mikä oli lievästi kiinnostava asia oli se kuinka Murphysta kasvoi kulmakunnan tunteettomin kolli.

Tylsä!

**

Ohjaaja:Glenn McQuaid (V/H/S)
Pääosissa:Dominic Monaghan, Ron Perlman, Larry Fessenden
Kesto:85min
Valmistusmaa:USA

Burke&Hare (2010)

Burke (Simon Pegg) ja Hare (Andy Serkis) asuvat 1800-luvun Skotlannissa ja päätyvät ryöstelemään ruumiita lääketieteelle kasvattaakseen budjettiaan. Lopulta ruumiita alkaa olla niin vaikea löytää, että he päättävät alkaa itse niitä tekemään. Elokuva perustuu tositapahtumiin.

Rakkauden kohdetta esittää Isla Fisher.

Ennen vanhaan pukeuduttiin ruskeaan.
Elokuvasta on jo jonkin aikaa kun näin sen, mutta jälkitunnelmat olivat ainakin pettyneen tylsistyneet. Nautin yleensä Simon Peggin komedioista kuten Hot Fuzzista, mutta tässä hän ei päässyt kehnohkon käsikirjoituksen takia loistamaan. Andy Serkis ei ollut hänelle ehkä oikea aisapari vaikka muuten pidänkin miehestä. Useiden brittikoomikoiden vilahdellessa cameoissa (mm. Bill Bailey, Tim Curry, Ronnie Corbett, Fast Show -mies) tuntui se melkeinpä tärkeämmältä kuin itse elokuva. Kaipa siellä jotain hauskuutta oli, mutta hyvin pieninä annoksina.

Unohdettava kokemus!

**

Ohjaaja:John Landis (Blues Brothers, An American Werewolf in London)
Pääosissa:Bill Bailey, Tom Wilkinson, Michael Smiley
Kesto:91min
Valmistusmaa:UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.