sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Bachelor Party (1984)

Kuva täältä.

Elokuva avautui siten, että yllä oleva nainen vei lapsensa kuvattavaksi. Naisen avara kaula-aukko päätyi kuitenkin kuvaussession päätähdeksi, joka asettikin elokuvalle kriteerit siitä, että mitä siltä voi odottaa. 

Nuoren Tom Hanksin esittämä Rick on menossa naimisiin ja tottakai hänen uskottu kaverijoukkonsa haluaa järjestää hänelle polttarit. Tiedossa on huoria, juomaa ja musiikkia. Kaikki ei kuitenkaan ala sulavasti, koska Rickin tulevaan vaimoon, Debbieen (Tawny Kitaen), rakastunut Cole (Robert Prescott) haluaa naisen itselleen ja tekee kaikkensa, että Debbie suuttuisi Rickille tämän polttareista ja jättäisi tämän. 

Parhaat bileet!
Monesti kun katson 80-luvun elokuvia, niin en voi kuin hämmästellä ihmisten energisyyttä. Nuoret tanssivat ja hyppivät kuin ei huomista olisikaan. Bachelor Partyssä Tom Hanks on varsinainen Durasel-pupu, joka vastustaa auktoriteetteja ja on todella hip, mutta kuitenkin pohjimmiltaan kunnon mies tulevalle vaimolleen. Myös luokkaerot ovat monien kasarileffojen teemana. Vastaavasti taas monissa 90-luvun nuorisoelokuvissa, kuten Reality Bitesissä, nuoret polttavat tupakkaa, murehtivat tulevaisuutta ja kuuntelevat flegmaattisina musaakkia tunkkaisilla klubeilla. 20002010-lukujen nuorisoelokuvien päätähtinä taas pyörivät pilvenpolttajaluuserit tai sitten ihan vaan nörtit, kuten Jesse Eisenberg, Seth Rogen tai Jay Baruchel. Mikäköhän on tulevaisuuden trendi?

Elokuva onnistuu paikoittain ihan viihdyttämäänkin, mutta on kokonaisuudeltaan suhteellisen sekavaa katsottavaa eikä erityisemmin ainakaan minua naurattanut. Pikkutuhmaa meininkiä huumorin varjolla, joka varmaankin on pistänyt 80-luvun esiteinit hihittelemään. Nykyään kai katsotaan jo suoraan nettipornoa. 

**1/2

Ohjaaja: Neal Israel
Pääosissa:Tom Hanks, Tawny Kitaen, Adrian Zmed
Kesto:105min
Valmistusmaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.