sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Slipp Jimmy fri/ Free Jimmy (2006)

Selailin kirjaston kattavia DVD-valikoimia ja silmiini osui animaatioon viittaava kansi. Päätinkin, että nyt on hyvä hetki katsoa hieman animaatiota ja lainasin elokuvan nimeltä Free Jimmy. Kotiin päästyäni tajusinkin sitten kaksi asiaa. Toinen oli se, että olin jo nähnyt elokuvan ja toinen oli se, että kyseessä ei ollutkaan mikään koko perheen piirretty vaan seksiä ja väkivaltaa sisältävä elokuvapaketti. Koska en juurikaan muistanut tästä Norjaan sijoittuvasta elokuvasta enää mitään (näin sen viimeksi vuonna 2006), niin päätin katsoa sen uudelleen.

Lappilainen mafia
Roy Arniella (Woody Harrelson) on unelma, hän haluaa perustaa oman sirkuksen. Nykyään kun hän työskentelee erittäin kämäisessä venäläisessä sirkuksessa, jonka yhtenä tähtenä on doubattu norsu nimeltään Jimmy. Tämä norsu on Roylle tärkeä, koska sen takapuoleen on piilotettu heroiinia, joka mahdollistaisi Royn unelman toteuttamisen. Roylla on kuitenkin perässään lappilainen mafia, jolle Roy on velkaa rahaa. Eikä tässä vielä kaikki, koska myös eläinaktivistit ovat Royn ja tämän narkkispossen perässä, koska huumeilla kesytetty norsu nousee heidän  järjestönsä symboliksi. Aktivistit asettavatkin taviotteekseen vapauttaa Jimmyn.

Elokuva oli sinällään ihan hauska, että harvoin tulee nähtyä puhtaasti aikuisille suunnattua animaatiota, joka ei ole japanilaista. Elokuvan hahmot olivat myös hyvin anti-Disneymäisiä rumine naamoineen, karkeine kielenkäyttöineen sekä graafisine väkivaltaisuuksineen. En ole myöskään koskaan aikaisemmin nähnyt kun kaksi (ei japanilaista) animaatiohahmoa laitetaan pökkimään toisiaan. En tosin tiedä oliko se nyt ansio, mutta ainakin jotain uutta. Itse tarina oli puolestaan alkuun ihan hauska useine eri haaroineen. Loppu kuitenkin mielestäni vesittyi ja jatkui tarpeettomasti vielä mielestäni selkeän lopun jälkeen. 

En ensimmäisellä kerrallakaan ollut elokuvasta haltioissani, mutta ihan ok:na sitä pidin niin kuin tällä toisellakin kerralla. 

**1/2

Ohjaaja:Christopher Nielsen
Pääosissa:Woody Harrelson, Simon Pegg, Phil Daniels
Kesto:86min
Valmistusmaa: Norja, UK


Onko tämä elokuva maksanut aikoinaan vain 0,50e sarjakortilla?!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.