sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Bride wars (2009)

Hietsun aurinkoiselta kirppikseltä tarttui mukaan sekalainen seurakunta erilaisia dvd:tä ja tämä blu-ray:kin. On olemassa viihdyttävää hömppää ja tylsää hömppää. Morsianten sota (Bride wars) kuului yllätyksekseni siihen ensimmäiseen. Saatan kyllä mielipiteineni kuulua vähemmistöön, koska leffa on nähtävästi saanut peräti 5.1 tähteä imdb:ssä.

Parhaat ystävykset Liv (Kate Hudson) ja Emma (Anne Hathaway) ovat molemmat haaveilleet lapsesta asti häistään. Lopulta heidän unelmansa toteutuvat kun molemmat saavat kosinnat tahoiltaan. Ystävysten hommatessa häät Plazasta, käy varaajalle moka ja heillä onkin häät samana päivänä. Joustamaan tottunut Emma ei jaksa olla enää kynnysmatto eikä suostu siirtämään päiväänsä. Jääräpäinen lakinainen, Liv, ei myöskään suostu päivän siirtoon. Tästä asetelmasta muodostuukin todellinen "bride wars".

Morsiammet puukkohippasilla.
Monet näkemäni häiden ympärille sijoittuneet romcomit ovat olleet sokerisen imeliä. Morsianten sota ei kuitenkaan äklöttänyt. Kate ja Anne toimivat hyvin yhdessä ja heitä oli hauska seurata. Elokuva ei myöskään pyörinyt niinkään miesten ympärillä kuin ystävyyden. Elokuvassa kyllä taas vahvistettiin stereotypiaa, että pikkutytöt eivät unelmoi muusta kuin naimisiin menosta, mutta perinteisten kaavojen toisto onkin useiden hömppäelokuvien leipäpuu. Oikeastaan ennalta-arvattavuutta ja onnellisia loppuja toivonkin, jos hömppää ryhdyn katsomaan, jolloin se täyttää tarkoituksensa. Ärsyttävämpiä ovat hömppäelokuvat, jotka kuvittelevat olevansa jotain muuta eivätkä annakaan sitä täyttymystä ja tyydyttävää loppuratkaisua. 

Hyväntuulinen komedia.

***

Ohjaaja: Gary Winick
Pääosissa: Kate Hudson, Anne Hathaway, Bryan Greenberg
Kesto:89min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Katselin tämän muutamia vuosia sitten lentokoneessa, mutta en enää oikein muista mitä mieltä olin siitä, ainakin sain tapettua tylsää lentoaikaa sen parissa! :D On aika hassua miten monta häiden ympärillä pyörivää hömppäleffaa löytyykään, mutta ilmeisesti ne myös jaksavat viihdyttää kohdeyleisöään.

    VastaaPoista
  2. Joo, löytyy varmasti oma katsojakuntansa, jotka ei paljon muuta katsokaan kuin niitä jenkki romanttisia komedioita. Häät ovat ilmeisesti jonkinlainen romantiikan huipentuma, kun se itse aviossa oleminen onkin monille sitä tappavaa arkea. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.