sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

The Ides of march (2011)

Katsastin George Clooneyn ohjaaman elokuvan Vallan kääntöpuoli (The Ides of march).

Kuvernööri Mike Morris (George Clooney) on demokraattien ehdokas presidentiksi. Hänen vaalikampanjaa vetävä Stephen Mayers (Ryan Gosling) on vakuuttunut siitä, että Morris tulee muuttamaan maailman paremmaksi ja siksi ajaakin tätä presidentiksi idealistin raivolla. Mayers tutustuu vaalikampanjassa työskentelevään 10 vuotta nuorempaan harjoittelijaan Mollyyn (Evan Rachel Wood) ja saa tietää, että Morris ei olekaan ihan niin puhtoinen kun on luullut.

Republikaanien presidenttiehdokkaan vaalikampanjaa vetävä Tom Duffy (Paul Giamatti) yrittää saada Mayersin omaan tiimiinsä töihin ja kutsuukin tämän salaiseen tapaamiseen, joka uhkaa tuhota Mayersin poliittisen uran kun tieto tapaamisesta vuotaa lehdistöä elokuvassa edustavalle Idalle (Marisa Tomei).

Tapahtumat Morrisin vaalikampanjan ympärillä koulivat idealismin pois Mayersista kun hän alkaa ymmärtämään - vallan kääntöpuolen.

Elokuvassa voi nähdä myös Philip Seymour Hoffmanin Mayersin pomona.


Tavallaan toivoisin, että en olisi tiennyt kuka elokuvan on ohjannut ennen kuin näin sen. Nyt en voinut välttyä ajatukselta, että George yrittää olla fiksumpi kuin onkaan. Elokuvassa on mielestäni tiettyä teennäistä nokkeluutta. Vihaan myös sitä kun näen tunnetun näyttelijän ohjaajaman elokuvan  ja näen ohjaajan maneereja pääosanesittäjässä, kuten Tom Hanksin That thing you do:ssa, jossa pääosanesittäjä on käytännössä nuori Tom itse. Nyt näin Georgemaisuutta Ryanissa kun hän puhui flirttaillen Mollylle Georgemainen hymy huulilla. Saatoin tietysti vain kuvitella kaiken ja siksi toivoisinkin, että en olisi tiennyt elokuvan ohjaajaa.

Elokuvassa on paljon laadukkaita näyttelijöitä eikä sen juoni huonokaan ole. Ehkä sen heikkous olikin siinä, että ei ollut mitenkään yllättävää, että presidenttiehdokas ei ollutkaan mikään puhdas pulmunen tai että Mayersin idealismi tulee katoamaan elokuvan edetessä. 

Elokuvaa oli ihan miellyttävä seurata, mutta ei se tajuntaa räjäyttänyt.

***

Ohjaaja: George Clooney (Good night, and good luck)
Pääosissa: Ryan Gosling, Paul Giamatti, George Clooney and Philip Seymour Hoffman
Kesto:101min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.