sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Películas para no dormir: La culpa/ 4 Films to keep you awake: Blame (2006)

Viimeinen ja neljäs elokuva boksista 4 Films to keep you awake on Blame (La culpa).

4 Fílms to keep you awake -boksi
Sairaanhoitaja Gloria (Montse Mostaza) muuttaa Vicky tyttärineen vanhaan isoon taloon kollegansa Anan (Nieve de Medina) luokse rajallisen budjettinsa takia. Gloria suostuu asumiskuluja vastaan työskentelemään Anan pitämällä Gynelogin vastaanotolla. Ana tuntee vetoa Gloriaan, mutta hän torjuu toistuvasti Anan lähentelyt. Pian Glorialle selviää, että Ana tekee myös abortteja, joihin Gloria suostuu avustajaksi. Pian Gloria joutuu itse käyttämään talon palveluita epätoivotun raskautensa takia. Talon toista puolta asuttaa uskonnollinen sisaruspari ja yhdistävän oven kautta pääsee kulkemaan molempiin asuntoihin. Vicky-tytär tutkiikin taloa ahkerasti, varsinkin mystistä ullakkoa.

Anteeksi sikiö!
Vanhat isot talot ovat kyllä kauhuelokuvien suola. Tässäkin oli hyödynnettyä tätä klassikkoa. Lisämausteina on hulluuden rajalla oleva uskis sekä karmiva ullakko. Blame osoittautui jännimmaksi elokuvaksi koko boksista. Mitään yliluonnollista ei tapahdu pitkään aikaan elokuvassa, mutta koko ajan on uhkaava tunne, että kaikki ei ole ihan niin kuin pitää. 

Sinällään ihan hauskaa, että lopussa tapahtuvat veriset murhat eivät liity mitenkään outoihin naapureihin vaan syy on hieman erikoisempi. Elokuvaa voisi jopa pitää pro life -propagandana. Tappaja ḱun osoittautuu olevan Glorian abortoitu sikiö. Tähän juonikuvioon asti elokuva on jännä, mutta loppu on varsinainen antikliimaksi.

Hyvää Halloweenia!

**1/2

Ohjaaja: Narciso Ibáñez Serrador
Pääosissa:Nieve de Medina, Montse Mostaza, Alejandra Lorenzo
Kesto: 72min
Valmistusmaa: Espanja

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.