sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

K-9 (1989)

Kyttäkaksikko (K-9) kertoo poliisista ja hänen susikoiraparistaan.

Katsottuani koira-poliisi-elokuvan Turner&Hooch teki mieleni katsoa K-9 siihen perään, olihan Turner&Hooch yltänyt lapsuuden kultaisiin muistoihin.  Valitettavasti kuitenkin jo ensi metreillä alkoi tuntua siltä, että tämä ei ole mikään Turner&Hooch.

Dooley (James Belushi) ja hänen koiransa Jerry Lee on poliisikaksikko, joka taistelee rikollisuutta vastaan. Poliisipäällikkö ei ole kuitenkaan tyytyväinen viimeaikaisiin tuloksiin kun ikää kartuttanut Jerry Lee ei jaksa enää juosta rikollisia kiinni ja mikä pahinta; uskallus hyppäämiseen puuttuu. Tähän lääkkeeksi päällikkö parittaa Dooleyn koirineen tiukan Tracyn (Mel Harris) ja tämän käskyjä noudattavan koiran Zeuksen kanssa. 

Jerry Lee osoittautuu kuitenkin hyödyllisemmäksi kuin päälle päin näyttää.

Jerry Lee ja Dooley
James Belushi on mainio näyttelijä ja elokuvassa on hauska idea epäsovinnaisesta kyttäkaksikosta. Käsikirjoitus ei kuitenkaan anna näiden kahden kukkia täyteen potentiaaliinsa. Mielestäni elokuvan pääosanainen oli kyllä mielenkiintoinen persoona ja hänestä tuli vähän X-filesin Scully mieleen, mutta ei koirineen oikein sopinut kemioiltaan Belushin kanssa yhteen. 

Paikoin hauska ja loppukin oli mukavan onnellinen, mutta tämä elokuva ei ihan yltänyt niihin kultaisiin muistoihin kuin Turner&Hooch. Sinällään hauskaa, että kaksi niin samankaltaista koira-poliisi-elokuvaa julkaistiin samana vuonna.

**1/2

Ohjaaja: Rod Daniel (Bethovenin toinen, Teenwolf)
Pääosissa:James Belushi, Mel Harris, Kevin Tighe
Kesto:101min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Jotenkin mielenkiintoista, että juuri näistä kahdesta (toisen ollessa Turner & Hooker) K-9 sai jatko-osia, kun ainakin omasta mielestäni tämä ei ole aivan yhtä "koko perheen elokuva". Toki molemmat liikkuvat samoilla apajilla, mutta Kyttäkaksikko on hieman agressiivisemman oloinen, mistä lienee osittain syyttäminen Belushin erilaista komiikkaa verrattuna Hanksiin. Miellyttäviä molemmat ovat, mutta vain Turner & Hooch sai minut aikoinaan nauramaan ääneen. Ihan oikeasti, ääneen.

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että K-9:stä on jatko-osia, mutta tosiaankin olisi olettanut että niitä oli pikemminkin Turnerista siinnyt.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.