sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 21. maaliskuuta 2019

Supermarsu (2018)

Supermarsu on Paula Norosen lastenkirjoihin perustuva kotimainen elokuva marsuksi muuttumaan kykenevästä tytöstä. Minulle elokuvaa suositteli kollegan 6-vuotias tytär, joten asetan sen Helmet-haasteen kohtaan 9. "Alle 18-vuotiaan suosittelema elokuva".

Alakoululainen Emilia (Ella Jäppinen) asuu äitinsä (Essi Hellén) ja tämän poikaystävän (Arttu Wiskari) kanssa. Emilian isä (Eero Ritala) ja äiti ovat eronneet. Emilia saa äidiltään marsun lahjaksi. Lemmikkimarsu puree Emiliaa sormeen ja tyttö huomaa saaneensa supervoimat. Emilian ystävänä on koulukiusattu Simo (Viljami Lahti), jonka ystävänä ei ole aina helppoa olla jos haluaa coolien hyväksynnän. Aksentilla puhuva silakka pyytää Emilian apua, että pääsisivät asumaan jonnekin vähemmän saastuneelle alueelle. Supermarsu saattaisi voida auttaa. 

Supermarsussa on paljon tunnettuja suomalaiskasvoja kuten; Tommi Korpela, Kari Hietalahti, Pirjo Lonka, Tiina Lymi, Roope Salminen ja Pirjo Heikkinen.

Supermarsu
Elokuvassa on runsaan fantastista kuvastoa, tietokoneanimaatiot kulkee elävän kuvan rinnalla. Tarinassa voi nähdä muun muassa autoilevan jättimarsun lentävässä taksissa sekä meressä riehuvan silakkajengin. Tytön päiväkirjamerkinnät heräävät myös usein panimaatiopätkiksi eloon. Supermarsu on hauska hupsutteluelokuva, mutta siinä on selkeästi myös sanomaa muun muassa koulukiusaamisen sekä merien saastumisen kämäisyydestä, sisäisestä kauneudesta ja ystävien tärkeydestä.

Tykkäsin, että elokuvassa oli realistisen tuntuista tavisperheen arkea kaiken fantasiatapahtuman keskellä eli uusperhe kerrostalossa eikä äidin uusi poikaystävä ollut pahis vaan ihan hyvä tyyppi. Animoiduissa marsuissa olisi ollut toivomisen varaa. En saanut otetta heidän persoonallisuudestaan tai eri tunne tiloista. Olisin myös toivonut, että aitoa lemmikkimarsua oltaisiin hyödynnetty jotenkin enemmän.

Hyvänmielen pätkä.

***

Ohjaaja: Joona Tena (FC Venus, Syvälle salattu)
Pääosissa: Ella Jäppinen, Viljami Lahti, Essi Hellén
Kesto:1h 26min
Valmistusmaa: Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.